skidan Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ja latam na takim silniku. Ma większe obroty. Polecam.
krzylas Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Niestety przed chwilą kupiłem 2830/12 ... Wziąłem też śmigła APC E 9x4,5 i GWS HD 9x5. Nie wiem czy się nadadzą ... ( Nie sugeruję się Drive Calculator, bo on podaje że ten silnik ma KV 1200 ... )
krzylas Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Właśnie odbył się oblot, który trwał ok. 15 min. Model wymagał drobnej regulacji SC i wychyleń - kilka lądowań i "naprawione". Model w całości, nic nie uszkodzone. Może latać zarówno bardzo spokojnie, jak i bardzo ostro. Latałem 13 min. i 56 s - na 40 - 50 przepustnicy, chociaż zrobiłem kilka Low-Pass'ów na pełnej mocy - nic jednak tego nie zastąpi 8) Tak mi się ten model spodobał, że chyba zbuduję 1,5 m. wersję z podwoziem .... w przyszłosci ... Dziekuję, Japim za plany i tobie, Milko za model. Lata wspaniale.
Milko Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Opublikowano 8 Maja 2009 cieszę się niezmiernie ,niech ci dobrze służy :wink: Jakby się udało to chętnie oglądnął bym jakiś film z lotów .
krzylas Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Dzięki Co do filmu - postaram się coś nakręcić w następnym tygodniu ... Mam jednak problem z lądowaniem. Jestem na ok. 15m , lecę ok. 25 - 30 km/h pod wiatr.. Wyłączam silnik. Prędkość spada. Pochylam nos. Po kilku sekundach jestem 1 - 1,5 m nad ziemią i lece dosyć szybko. Nagle model przepada na skrzydło ( nie było to spowodowanie podmuchem ). Co może być przyczyną takiego zachowania? Przeciągnięcie przy takiej prędkości? Widziałem na filmach ESA podchodzące dużo wolniej do lądowania i nic się nie stało. ( Waga modelu to ok . 320 - 330 g )
Kwasiu Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 Tylne SC, przesuń trochę do przodu i zobacz jak się będzie zachowywał przy lądowaniu.
X-wing Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 Sprawdź, lub zmiejsz kąt pomiędzy skrzydłem i statecznikiem poziomym, w mojej "Dorze" pomogło
krzylas Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 Problem z lądowaniem naprawiony. Trochę zmodernizowałem model i zmniejszyłem wychylenia. SC nie ruszałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.