Gość z.x Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 http://www.youtube.com/watch?v=wQAvXV8hjAw Jak w temacie, znalezione w sieci, i po drodze szczena na klawie bo prędkość niewiarygodna. I najważniejsze pytanie, czy to w ogóle legalne, a tym bardziej czy w Polsce można by tak polatać (oczywiście nie łamiąc prawa, tu oczywiście względy bezpieczeństwa swoje i innych)? A jak tak to kiedy (tzn w jakich warunkach, i okolicznościach), bo 150m w pionie to to chapnie w moment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejJ Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 http://www.youtube.com/watch?v=wQAvXV8hjAw Jak w temacie, znalezione w sieci, i po drodze szczena na klawie bo prędkość niewiarygodna. I najważniejsze pytanie, czy to w ogóle legalne, a tym bardziej czy w Polsce można by tak polatać (oczywiście nie łamiąc prawa, tu oczywiście względy bezpieczeństwa swoje i innych)? A jak tak to kiedy (tzn w jakich warunkach, i okolicznościach), bo 150m w pionie to to chapnie w moment. Witam, Jest faktycznie szybkie to latanie, jednak pomijając prędkość to latanie jest takie samo jak fun jetem. Pozdrawiam: Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Jak by tak nie daj Boże stracić go z oczu to przydał by się wbudowany mikro ładunek do detonacji sterowany z pilota O tak żeby nikomu krzywdy nie zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość z.x Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Jak by tak nie daj Boże stracić go z oczu to przydał by się wbudowany mikro ładunek do detonacji sterowany z pilota O tak żeby nikomu krzywdy nie zrobił. Hehehe no miałbym inny pomysł na to, ale póki co jestem fanem kretów. Ale jakbym doszedł za jakiś czas do wprawy, i byłaby możliwość sprawić taki bzyczek to czemu nie:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 A czy w naszym kraju są w ogóle jakieś przepisy dotyczące modelarstwa.......? Ja też pytam, bo sam nie mam pewności. Ostatnio latałem w mieście - jeden jedyny raz (na uboczu marketu - duża łąka) i startowałem z asfaltu (ulica - 1 samochód / 10 min.) - podjechała straż miejska - spodziewałem się jakiś problemów , a tu dwóch panów "Panie ale fajne.... " i 20 min sympatycznej gadki co i jak z tym modelarstwem i gdzie to kupić. Co innego latać Parkflayerem a co innego takim pociskiem jak na filmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość z.x Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 A czy w naszym kraju są w ogóle jakieś przepisy dotyczące modelarstwa.......? No ja kiedyś przetrzepałem ten temat: http://pfmrc.eu/inde...awa-lotniczego/ Zobacz sobie, same ograniczenia:-P Żadnej wolności, ale od jakiegoś czasu jak przetrzepuje różne informacje i widzę co po niektórzy wyprawiają to nie dziwie się że można narobić sobie kłopotów. PS: no ja z drogi przy jakimś mieście bym się nie odważył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 No ja kiedyś przetrzepałem ten temat: http://pfmrc.eu/inde...awa-lotniczego/ Zobacz sobie, same ograniczenia:-P Żadnej wolności, ale od jakiegoś czasu jak przetrzepuje różne informacje i widzę co po niektórzy wyprawiają to nie dziwie się że można narobić sobie kłopotów. PS: no ja z drogi przy jakimś mieście bym się nie odważył. Dzięki. poczytam w wolnej chwili. To było na tyłach marketu, przy b. duzej łące, z dal od parkingu - latałem Acromasterem. Koło domu mam umowę z dyr. liceum, że mogę latać modelami do 500 gr. i 1m rozpiętości na ich boisku. Zazwyczaj nie boję się o swoje umiejętności, tylko bardziej o awarię sprzętu i przypadkowych gapiów. Dlatego jak w podpisie - staram się w miarę możliwości finansowych używać markowego sprzetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi