idfx Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Witam ! W ostatnich dniach skleiłem Yaka 54 z HK. Model wydaje się solidny, ładnie wzmocniony prętami węglowymi a stateczniki płaskownikami, ale ... Zauważyłem niepokojący objaw. Przy ruszaniu sterem wysokości rusza się cały "tył". Wygląda to śmiesznie, tak jakby pies merdał ogonem. Nie mam pomysłu co z tym zrobić. Na próbę skleiłem "stelaż" z płaskowników. Ten w stateczniku był już wklejony oryginalnie, ja dodałem te ukośne. ale nic nie pomogło. Dźwignia montowana jest w ten sposób, może tu jest jakiś haczyk: Zaskoczyło mnie zachowanie SW, do tej pory nie miewałem podobnych problemów. Zastanawiam się, czy ogon nie jest zbyt miękki, może należy go wzmocnić prętami lub płaskownikiem. Na razie to zostawiłem, zanim dołożę kolejną wagę w złym miejscu. Proszę o poradę i wskazówki. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Wklej pręt węglowy po długości w spodzie kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 30 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Dzięki, zaraz spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi