elektron Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam ! Poszukuje schematu na uklad BEC do modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 a jaka wydajność prądowa? ile Amperów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Za malo sie na tym znam by nawet podstawowe informacje wypisywac. Ma latac w modelu combat czyli 3 serwa - załóżmy ze 2 standart i 1 mini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 no to zwykły stabilizator 5V powinien wystraczyć z niewielkim radiatorkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 tzn?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 --------------- o------------------| 7805 |---------------------o | --------------- | we C1=330nF = = C2=100nF wy 5V | | o-------------------------------------------------------o Jeśli masz pakiet 2S to stabilizator musi być low drop, jeśli 3s to może być zwykły + koniecznie kawałek aluminium edit ale się rysunek rozjechał. daj maila to wyślę rysunek bo nei wiem jak tu wstawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Caly stablilizator mozna kupic w sklepie elektronicznym czy trzeba cos lutwowac ? Kiedys bawilem sie ukladani a teraz raczej malo kumam juz w tym temacie E-mail : daw3@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 -------- x---------o--------| 7805 |---------o-----------x | -------- | = C1 | = C2 | | | x---------o-----------o-------------o-----------x C1 = 330 nF C2 = 100 nF Stabilizator się kupuje cały (to jeden układ) i trzeba go polutować z kondensatorami (tam, gdzie są kółeczka na rysunku). P.S. A tu przy okazji znalazłem ciekawy schemat. Jak uzyskać wyższe napięcie (np. 6V) ze stabilizatorka 7805 - może się przydać do przyspieszenia serw. link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Mieczotronix niestety link nie dziala. Czy to jest cos takiego : http://baltronik.pl/product_info.php?cPath=444&products_id=22477 Rozumiem ze jak kupie taki uklad i wlutuje kondestatory takie jakie podal Slawko to otrzymam napiecie wyjsciowe 5V tak? Moglbys Mieczotronix opisac jak zrobic z tego 6V (chociaz 5 w moim przypadku tez bedzie ok) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 ja bym w mase LM7805 wstawił jeszcze diode krzemową 1n4001 co da nam napięcie wyjściowe 5,6 - 5,7 V albo nawet i dwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 albo 7806 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Teraz tylko pytanie czy lepiej do tego modelu dac zwykle napiecie czy 6v.... Jutro postaram sie kupic potrzebne elementy i zlutowac wsio na pajaka Motyl mi przeslal taki schemacik jak to zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Kiedyś trafiłem na coś takiego . Nie bardzo wiem co mam myśleć o tym pomyśle na BEC... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 nadal nie powiedziałeś jaki masz pakiet a to ważne ze względu na spadek napięcia na stabilizatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Pakiet do kobata : 2s620mah Pakiet do innego spaliniaka - 3s1000mah. Mam juz odpowiedni radiator dla tego ukladziku zasilanego z 3s. Nadal mam dylemat czy robic na 5 czy na 6 v :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Przy pakiecie 2S to jeszcze bym prubował bez BECa tylko 2 diody dać w szereg i będzie OK, bo stabilizator musi być LDO !! fajnym patentem przy 2s jest zastosowanie mostka gretz'a i nie partwimy się jak podpinamy pakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Sadzice ze zastosowanie diod jest bezpieczne...? tzn czy napiecie nie bedzie za wysokie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 i na 5 i na 6 będzie działać. na 3s proponuję ci zrobić na 6V to będzie sie stabilizator mniej grzał. na 2s 5V i to lowdrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 A co sadzisz o ustawieniu 2 diod krzemowych 1N4007 w szeregu ? To by bylo maxymalne zjechanie z waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAN Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Nadal mam dylemat czy robic na 5 czy na 6 vZworka? GAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.