rapier Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Mam prosbe o wyliczenie SC latajacego skrzydelka . Jakos nie ufam temu co mi wychodzi bo to wynik jaki otrzymuje mija sie sporo z tym co podpowiada intuicja. Rys. podesle na maila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Możesz mi podesłać na pw, ale spróbuj sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Witam Najprościej 8-9% średniej cięciwy skrzydła. Sprawdzone w praktyce. Dotyczy skrzydełek ze skosem do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Tutaj jest skrzydełko ze skosem do przodu (o ile dobrze zrozumiałem podane wymiary). W moim przypadku też były skrzydła ze skosem do tyłu, ale ten program obliczał prawidłowo. EDIT: Na logikę, wydaje mi się, że mniejszy współczynnik stabilności bezogonowca spowodowany jest właśnie brakiem ogona (Arek pytał o to na pw) :jupi: - pewnie odkryłem amerykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 dzieki wielkie.CZyli jednak trakie same wyniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.