bart07 Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Do czegoś takiego tylko i wyłącznie moduł z krążeniem nad celem/RTH Wówczas model pójdzie Ci na określoną wysokość i będzie czekał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 19 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Masz na myśli jakiś konkretny moduł który "da radę" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Z tym na razie do forum FPV - tam używają. Ja czekam do wiosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Przypomniałem sobie o jednym układzie za 30$ na HK. Po załadowaniu openaero2 masz autolevelling https://code.google.com/p/nextcopterplus/wiki/OpenAero2_FAQ Mam ten układ w wersji openaero1 na płytce http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17537__HobbyKing_Quadcopter_Control_Board.html i tutaj jest tylko stabilizacja. Jeszcze nie latało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakiglawstogusiana Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 mechaniczny autopilot + potencjometry + testery serw = autopilot ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__21829__EagleTree_Guardian_2D_3D_Inertial_Flight_Stabilizer.html Poczytaj o tym - to jest stabilizator lotu - jak puscisz drazki - to wyrownuje sam do poziomu. http://www.eagletreesystems.com/Guardian/index.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 No i chyba o to mi chodziło. Co prawda nie wiem, czy da się ustawić tak, że pod jedną dźwignią spada bomba i prostuje lot, ale to jeszcze jest do ogarnięcia. Niechętnie, ale mogę rozbić na dwa drążki... Natomiast podoba mi się to, że można mu w ramach wychodzenia z nurkowania ustawić lot lekko wznoszący A nie wiesz, jak szybko on się załącza? Bo musi właściwie bez zwłoki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Ja bym to robil inaczej - latal ze stabilizacja 2D wlaczona na stale, jak chcesz zrzucic bombe to nurkujesz - drazek od siebie - potem pstryczek od bomby i puszczasz drazek - a on sam wyciaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Tak się nie da. Jeśli mam zamiar nurkować z wysokości 150-200 metrów to nie mogę cały czas trzymać drążka od siebie, bo w końcu zrobi odwrotną pętlę. On musi lecieć stabilnie i prostu w dół, a na wysokości zrzutu wyprostować lot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Potrzebujesz ustrojstwo które 1. stabilizuje lot i (lub) 2. Poziomuje lot = openaero2 (jest jeszcze 3 - nie robi nic ) Masz to na 3poz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 No wlasnie nie zrobi - w trybie stabilizacji 2D nie da sie zrobic petli - tylko pod pewnym katem bedzie w dol schodzil - bardziej nie. Przynjamniej tak ma guardian ktorego mam w samolocie FPV - tylko tam jest taki osobny guardian osobny gps osobny logger. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Aha. No to tak samo lipa, bo Stuka w zamierzeniu ma schodzić PIONOWO. A nie pod "jakimś kątem, ale bardziej nie"... To jest bombowiec nurkujący... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Kąt nurkowania 90st nie będzie raczej makietowy.Z tego co pamiętam junkers miał celownik wyslalowany w zakresie od 60 do 80 i pod takimi katami zrzucał bomby.Chodziło o to żeby ładunek nie wyprzedził samolotu i nie urwał śmigła:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 OK. Niech będzie. Tylko że jeśli dobrze zrozumiałem post kolegi, to stabilizator pozwoli zejść jedynie pod mniejszym kątem a to nie wchodzi w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagi Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Ten stabilizator Eagle ma możliwość przełączania z 3d na 2D. Robisz tak - na poz 3D nurkujesz ( może być 90 st stabilizator sam utrzymuje lot nurkowy tak jak ustawisz drążkami ) puszczasz drągi model dalej nurkuje i zrzut bomby i przełącznik na 2D ( lot się wyrówna lub będzie wznoszący zależy jak ustalisz płożenie przed startem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 i tak miało być. Tylko jedna rzecz - jak szybko on zacznie wyprowadzać z nurkowania? Zaraz po przełączeniu, czy po jakimś czasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagi Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Mam taki stabilizator i szybkość reakcji zależy od szybkości serwa i powierzchni sterów. Dodam , że jest jeszcze w tym stabilizatorze trzecia pozycja (środkowa ) bez stabilizacji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi