rogi23 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Większość internautów używa komunikatora Gadu-Gadu. Dziś zauważyłem, że wysłana wiadomość zawierająca link do aukcji http://www.subasta.pl/ lub zdjęć z photoblog.com nie dochodzi do odbiorcy. Mało tego! sami dostajemy bana na jakieś 20-40 minut!(tylko na pisanie) Panowie z GG są na tyle mądrzy, że rozdają bany nawet za ustawienie linku w opisie. Nie pomaga nawet korzystanie z innego klienta niż Gadu-Gadu (np AQQ).Hmm, chyba to nie panowie rozdają te bany tylko jakiś system antyspamowy =D Taka ciekawostka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 często mam linki w opisie i nigdy nie dostałem żadnego ana ani upomnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ja używam KADU i GAIM-a z wtyczką i ciągle śle linki (od zawsze) i mam link do strony w opisie (chyba od pół roku może więcej) i działa normalnie. Powiem więcej - koledzy używający oryginału miewają problem z wysłaniem czegoś co ma postać http:// www. i temu podobne kombinacje. Ale wyszło nam, że to sam program to wycinał. Oryginału osobiście nie używam więc nie mam jak sprawdzić jak to wygląda na dziś ale raczej nie jest to "usługa" serwera bo szybko by się dało zauważyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ja używam AQQ, i zauważyłem takie zjawisko z kolegą. a tak w rasmach testu, prosze wysłać do kogoś wiadomość z adresem http://www.subasta.pl/ Ciekawe czy wiadomość dojdzie do odbiorcy :> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 ja też czsami daje inne linki w opisie oraz notorycznie je posyłam i nie mam takiego problemu a używam GG. Prawdopodobnie GG ma jakąś BLACK liste ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Mnie ostatnio coraz bardziej w GG denerwuja reklamy, nie te od firmy, ale wysylane wiadomosci przez boty Jak narazie rekord to ok 12 po jednej nocy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 I te bany to właśnie przeciwdziałanie tego rodzaju praktykom, chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 To raczej pewne, że chodzi o spam. A może przy okazji GG wprowadza jakieś praktyki monopolistyczne? :> Linki do aukcji Allegro śmigają bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 to oni filtrują każdą wiadomośc na komunikatorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 tia siedzą i czytają ale wydaje mi sie, ze archiwizuja rozmowy i przez jakiś czas maja do nich dostep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 to jest chyba naruszenie godnosci osobistej to tak jak czytanie cudzych lis tów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 takie już uroki techniki i świata współczesnego;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.