roberts Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witam wszystkich zgromadzonych na forum, Mam na imię Robert i od zawsze pasjonowałem się modelarstwem, jako mały kajtek kleiłem wszystko co sie dało, najpierw plastiki 1/72, potem wszelkiej maści kartoniki 1/33. Z wiekiem (oraz z własnym budżetem) przyszła pora na coś co można nie tylko postawić na półce. Modelarstwem RC zaraziłem się jakieś 3 lata temu i od tej pory mniej więcej co sezon majstruję jakieś "zabawki" mniej lub bardziej udane Na swoim koncie mam już: 1. Pipera J3 cub'a (tartak) - mały elektryk od początku do końca w/g planów z sieci, dużo czasu i pracy i jak to bywa na początku dużo huku i mało latania. (cóż brak doświadczenia robi swoje) 2. Łódkę całkowicie w/g własnego projektu (2 x speed 500 chłodzone wodą) - w tym roku zaiwestowałem w porządną "elektrownię" i mam nadzieję, że nareszcie będzie wchodziła w ślizg. 3. RWD 5 by Skazoo - nie zniechęceony niepowodzeniem z Piperem stwierdziłem , że kolejny model ma byc dużo prostszy, dużo mniej pracochłonny, pancerny i ma latać - i lata Obecnie na warsztacie balsowy spitfire MK XVI - jeszcze nie wiem czy będzie mu dane polatać. A i jeszcze na zakończenie sprzęt - może niezbyt wygórowany, ale na początek wystarczy: Hitec Focus 4 - 35MHz kanał 61. Jeszcze raz wszystkich witam i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witam serdecznie Szanownego Kolegę. Zapewne każdy Twój następny model będzie lepszy od poprzedniego - czego zreszta Ci życzę - ale chyba nie zaprzeczysz, że najfajniejszy, najlepszy i najdoskonalszy pod każdym względem "model" już Ci wyszedł i każdy Go widzi u Twego boku. Tak trzymaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.