grzechu84 Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 Czy ktoś spotkał się juz z takim układem lub jakieś doświadczenie? http://www.youtube.com/watch?v=MdYFEJxFfkY chciałbym zastosować go do OS maxa 4 cc w motoszybowcu
f-150 Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 Stosowany w modelach samochodów np.Traxxas,Carson.W Carsonie był nawet odpalany z nadajnika,Traxxas EZ-start wymaga zewnętrznego źródła zasilania.
Paweł Prauss Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 Waga niestety na duuuuuuży minus, budujemy w końcu samoloty....
jakiglawstogusiana Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Dla tych co i tak muszą sporo obciążyć dziób idealne Ja ostatnio w modelu zastosowałem o klase mniejszy (ale wydajny) silniczek z odpowiednim smigłem. Efekt super tylko ubytek wagi musiałem uzupełnić ołowiem Taki autostart to by było coś ! Poda ktoś więcej info, namiary?
grzechu84 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Opublikowano 2 Listopada 2013 Waga nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Silnik musi ruszyc w locie. Chcem sie dowiedzieć czy da się przerobić silniczek lotniczy pod autostart wspomnianego np Traxxasa. Odpalanego poprzez wał z tyłu silnika. Znalazłem też gotowy zestaw pod śmigłowce ze specjalną końcówką http://9imod.com/index.php?main_page=product_info&cPath=157_339&products_id=2395&zenid=edslvo4sn0l3iq0o9jao6khu25
f-150 Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 Jakiej pojemności silnik chcesz tak uruchamiać?
grzechu84 Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Opublikowano 3 Listopada 2013 OSmax 4cc. Tak jak wyżej pisalem.
Paweł Prauss Opublikowano 3 Listopada 2013 Opublikowano 3 Listopada 2013 Waga nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Jeśli tak to włóż sobie taki akumulatorek do swojego modelu (było, nie było, przecież dedykowany do urządzeń rozruchowych): i wtedy zobaczymy czy waga ma znaczenie czy też nie
jakiglawstogusiana Opublikowano 3 Listopada 2013 Opublikowano 3 Listopada 2013 Bardzo pomocny jest kolega Ładnie to tak za słówka łapać? Chyba każdy wie co miał na myśli ! A może dobrym punktem wyjścia byłaby szarpanka Takie "cuś" już można by przerabiać na bezszczotkowe odpalanie silnika?
grzechu84 Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Opublikowano 4 Listopada 2013 Szarpanka, rozrusznik. Te elementy mają 6 kątne gniazda pasujące do silnków samochodowych, gdzie w lotniczych tego elementu nie ma. Wał wymienić, ale czy będzie pasował?
Paweł Prauss Opublikowano 4 Listopada 2013 Opublikowano 4 Listopada 2013 Wojtusiu drogi, czy nie widzisz, że pomysł jest co najmniej bez sensu. Waga rozrusznika z zasilaniem i sterowaniem będzie większa od całego obecnie zastosowanego napędu. W mojej opinii przy tych parametrach będzie zdecydowanie łatwiej, taniej, prościej, bezpieczniej i mniej zawodnie wymienić istniejący napęd na silniczek elektryczny, ale nie mój cyrk i nie moje małpy więc róbta co chceta.
Rekomendowane odpowiedzi