Skocz do zawartości

symulator HELI-X nowy fotorelalistyczny heli sim - free!!

HANS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak to zainstalowac/albo uruchomic?zciagnolem to i rozpakowalem ale nie wiem co dalej...

Teoretycznie wystarczy włączyć plik runHELI-X.bat i symulator powinien się włączyć. Niestety u mnie coś nie działa. Niby się włącza... pokazuje się już okno programu, tło się włącza, model też jest, lecz po chwili symulator wyłącza się a w jego folderze tworzy się txt z raportem błędu :( Pozatym strasznie muli podczas włączania.

Czyli jak to uruchomić ?

Opublikowano

U mnie działa, ale strasznie muli- 10 fps. Poza tym nie mam kabla, a na klawiaturze sie chyba nie da latać.

Opublikowano

najlepiej sciagnac wersje z java w komplecie...

po uruchmieniu trza zmapowac kanały i ustawic idle up inaczej model nie ruszy..

wystarczy przeczyac .txt .... wszystko jest napisane

u mnie nic nie muli chodzi jak ta lala...

Opublikowano

U mnie jest tak samo jak opisał "profesorek92 " ściągnąłem wersje z javą, odpalam symulator, widzę model i lotnisko i po kilku sekundach symulator się wyłącza i tworzy plik błędu.. może ktoś mi powie co robię źle? Czegoś brakuje czy jak :/

Mam windowsa XP ale nie sp2, laptop hp nx7400 z core duo 2x1,86 z grafiką zintegrowaną (max. chyba 256MB) i 1GB szybkiego RAM-u. Realflight G3 i Aerofly 1.9 chodzi bez problemów. Na najbardziej wymagających modelach fps nigdy nie schodzi poniżej 60.

Opublikowano

iiiiiiiiii działa działa i jest mój ukochany hurricane 550 ehhh doczekałem się. Rzeczywiście fizyka lotu dość ciekawa zawsze to co innego niż RF.

Dzieki dzieki za link

Opublikowano

no tak to jest najwazniejsze ...

proponuje zatem FMS , tam nie ma płotu ....... i wszystko jest pieknie kwadratowe .....

Opublikowano

Niestety u mnie nie reaguje na dragi. Symulator się włącza, przeprowadzam kalibracje drągó i dane na dolnym pasku się zmieniają stosownie do wychyleń, ale heli stoi na ziemi bez ruchu. Żadnej informacji pomocnej w rozwiązaniu problemu nie znalazłem na google ani na stronie twórcy. Ktoś ma jakiś pomysł?

Opublikowano

ustaw idle up... obojetne czy z przelacznika czy z klawiatury... wtedy motor zastartuje..

pozdr

Opublikowano

dokładnie dodam jeszcze, ze ja musiałem ustawić oba idle up. Tak sobie to wciskałem aż ruszyło i teraz jest tak, ze oba idle up są wyświetlone na dole

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ja mam apke esky podpietą przez kabes USB. Zainstalowane PPJOY i w apce wyłączone mixowanie kanałów... śmiga pięknie. Formica - teraz to Ci moge powiedzieć że też latałęm hurricane 550 :wink:

Opublikowano

Jakich interfejsów używacie? Ja mam interfejs pod com, przez przejściówkę usb (z fms'em działa). Tu wyświetla mi, że nie znajduje interfejsu.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.