HANS Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 darmowy i serio super .. w zasadzie jak z nim pogonia to bedzie lepszy niz REFLEX fizyka ma moze troszke niedociagnieć ale w niektorych aspektach lepsza niz w Reflex http://www.heli-x.info/index_e.shtml
Marcinmb Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 jak to zainstalowac/albo uruchomic?zciagnolem to i rozpakowalem ale nie wiem co dalej...
profesorek92 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 jak to zainstalowac/albo uruchomic?zciagnolem to i rozpakowalem ale nie wiem co dalej... Teoretycznie wystarczy włączyć plik runHELI-X.bat i symulator powinien się włączyć. Niestety u mnie coś nie działa. Niby się włącza... pokazuje się już okno programu, tło się włącza, model też jest, lecz po chwili symulator wyłącza się a w jego folderze tworzy się txt z raportem błędu Pozatym strasznie muli podczas włączania. Czyli jak to uruchomić ?
tuti Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 U mnie działa, ale strasznie muli- 10 fps. Poza tym nie mam kabla, a na klawiaturze sie chyba nie da latać.
HANS Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2008 najlepiej sciagnac wersje z java w komplecie... po uruchmieniu trza zmapowac kanały i ustawic idle up inaczej model nie ruszy.. wystarczy przeczyac .txt .... wszystko jest napisane u mnie nic nie muli chodzi jak ta lala...
chomiq Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 U mnie jest tak samo jak opisał "profesorek92 " ściągnąłem wersje z javą, odpalam symulator, widzę model i lotnisko i po kilku sekundach symulator się wyłącza i tworzy plik błędu.. może ktoś mi powie co robię źle? Czegoś brakuje czy jak :/ Mam windowsa XP ale nie sp2, laptop hp nx7400 z core duo 2x1,86 z grafiką zintegrowaną (max. chyba 256MB) i 1GB szybkiego RAM-u. Realflight G3 i Aerofly 1.9 chodzi bez problemów. Na najbardziej wymagających modelach fps nigdy nie schodzi poniżej 60.
Formica Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 iiiiiiiiii działa działa i jest mój ukochany hurricane 550 ehhh doczekałem się. Rzeczywiście fizyka lotu dość ciekawa zawsze to co innego niż RF. Dzieki dzieki za link
Ada- Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 No tak, ale jak mnie zniosło na płot to model ocalał, z ludźmi tak samo..
HANS Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2008 no tak to jest najwazniejsze ... proponuje zatem FMS , tam nie ma płotu ....... i wszystko jest pieknie kwadratowe .....
fredzio Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Niestety u mnie nie reaguje na dragi. Symulator się włącza, przeprowadzam kalibracje drągó i dane na dolnym pasku się zmieniają stosownie do wychyleń, ale heli stoi na ziemi bez ruchu. Żadnej informacji pomocnej w rozwiązaniu problemu nie znalazłem na google ani na stronie twórcy. Ktoś ma jakiś pomysł?
HANS Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2008 ustaw idle up... obojetne czy z przelacznika czy z klawiatury... wtedy motor zastartuje.. pozdr
Formica Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 dokładnie dodam jeszcze, ze ja musiałem ustawić oba idle up. Tak sobie to wciskałem aż ruszyło i teraz jest tak, ze oba idle up są wyświetlone na dole
Wiktor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 ja mam apke esky podpietą przez kabes USB. Zainstalowane PPJOY i w apce wyłączone mixowanie kanałów... śmiga pięknie. Formica - teraz to Ci moge powiedzieć że też latałęm hurricane 550 :wink:
cobra Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Jakich interfejsów używacie? Ja mam interfejs pod com, przez przejściówkę usb (z fms'em działa). Tu wyświetla mi, że nie znajduje interfejsu.
robraf Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 jak to ustawić ( symulator heli-x) z mx12? mam kabel usb p.s. i co to jest ten idle up
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.