waldi1973 Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Witam. Ponieważ nie doczekałem się jakichkolwiek informacji na temat tego odbiornika (jeden z tematów) - zakładam, że jeszcze nie jest on znany. Postanowiłem więc w związku z tym zakupić i przetestować, głównie z tego powodu, że mój MiG-29 wymaga rozbudowanego odbiornika, a ten odbiornik wydaje się być dobrą alternatywą dla drogiej Futaby R6014. Ogólny wygląd odbiornika jest bez zastrzeżeń, to znaczy - elementy obudowy dobrze dopasowane, wtyki serw pasują bez problemu - nawet przy podłączeniu wszystkich 12 wtyczek jednym ciągiem, nie ma efektu "spęczania" się i odstawania wtyczek, ja to miało miejsce w odbiorniku Orange 9ch. W porównaniu z Futabą R6308SBT widać, ze Corona jest dość duża ..ale nie jest jednak tak ciężka jak by się mogło wydawać. 20 gram na 14-to kanałowy odbiornik chyba nie jest dużo.. Odbiornik Corona posiada 12 kanałów proporcjonalnych (1-12) i 2 kanały nieproporcjonalne - "włącz - wyłącz" (13-14). Zrobiłem pewien teścik -Użytkując niegdyś aparaturkę JR z odbiornikiem JR RD921 (genialny odbiornik zresztą), zauważyłem, że po podpięciu w MiG'u-29 17 serw (kilka połączeń serw kablem "Y") i chowanego podwozia - po załączeniu całego układu - napięcie przy ruchu serw spadało tak, że RD921 nie radził sobie i przestawał odpowiadać.. Wyłączało się wszystko.. Natomiast Corona R14FA - działa pod takim obciążeniem bez problemów.. Coronę już przetestowałem, binduje się szybko i sprawnie, a w trakcie bindowania - możemy wybrać tryb pracy dla serw cyfrowych i analogowych. Póki co - nowa Corona lata w modelu PT-17.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Jak działa odbiornik?? Nadaje się do zastosowania w dużych spalinach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meritix Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Witaj ...temat ..z przed roku,,ale jeśli można ..kupiłem taka corone..i mam problem ze połączeniem się z nadajnikiem..dioda niezmiennie miga na czerwono i nie chce przejść w tryb zielonego... i tyle..coś poradzisz?..Pozdrawiam i dzięki z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi