waldi1973 Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 Witam. Ponieważ nie doczekałem się jakichkolwiek informacji na temat tego odbiornika (jeden z tematów) - zakładam, że jeszcze nie jest on znany. Postanowiłem więc w związku z tym zakupić i przetestować, głównie z tego powodu, że mój MiG-29 wymaga rozbudowanego odbiornika, a ten odbiornik wydaje się być dobrą alternatywą dla drogiej Futaby R6014. Ogólny wygląd odbiornika jest bez zastrzeżeń, to znaczy - elementy obudowy dobrze dopasowane, wtyki serw pasują bez problemu - nawet przy podłączeniu wszystkich 12 wtyczek jednym ciągiem, nie ma efektu "spęczania" się i odstawania wtyczek, ja to miało miejsce w odbiorniku Orange 9ch. W porównaniu z Futabą R6308SBT widać, ze Corona jest dość duża ..ale nie jest jednak tak ciężka jak by się mogło wydawać. 20 gram na 14-to kanałowy odbiornik chyba nie jest dużo.. Odbiornik Corona posiada 12 kanałów proporcjonalnych (1-12) i 2 kanały nieproporcjonalne - "włącz - wyłącz" (13-14). Zrobiłem pewien teścik -Użytkując niegdyś aparaturkę JR z odbiornikiem JR RD921 (genialny odbiornik zresztą), zauważyłem, że po podpięciu w MiG'u-29 17 serw (kilka połączeń serw kablem "Y") i chowanego podwozia - po załączeniu całego układu - napięcie przy ruchu serw spadało tak, że RD921 nie radził sobie i przestawał odpowiadać.. Wyłączało się wszystko.. Natomiast Corona R14FA - działa pod takim obciążeniem bez problemów.. Coronę już przetestowałem, binduje się szybko i sprawnie, a w trakcie bindowania - możemy wybrać tryb pracy dla serw cyfrowych i analogowych. Póki co - nowa Corona lata w modelu PT-17..
Johny88 Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Jak działa odbiornik?? Nadaje się do zastosowania w dużych spalinach ?
Meritix Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Witaj ...temat ..z przed roku,,ale jeśli można ..kupiłem taka corone..i mam problem ze połączeniem się z nadajnikiem..dioda niezmiennie miga na czerwono i nie chce przejść w tryb zielonego... i tyle..coś poradzisz?..Pozdrawiam i dzięki z góry
Rekomendowane odpowiedzi