pablojarocin Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Szukam jakiegoś rozwiązania do mojej łódki. Kadłub to katamaran, łodka posiada 2 silniki, sterowanie odbywa się za pomocą silników(drązek w lewo jeden silnik w lewo drugi w prawo, drążek w prawo jeden silnik w prawo drugi w lewo) łódka zawraca prawie w miejscu. Szukam jakiegoś urządzenia co bym sobie wypłynął do punktu A i chciałbym przycisnąć jakiś guzik na mojej apce i żeby mi te wspólrzędne zapamietała i poźniej wracam sobie do brzegu i po jakimś czasie kładę łódkę na wodzie i chciałbym aby ta łódka płynęła w to samo miejsce. Macie jakieś pomysły na realizacje???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazikfer Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 gps,osd, waypointy Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablojarocin Posted November 5, 2013 Author Share Posted November 5, 2013 Ale jak to połączyć w jedną całość. Jakiś pomysł??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek74 Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 takie cos to mozesz zrobic tylko z systemami autopilotow stosowanych w dronach np NAZA, aczkolwiek nie wiem czy uda Ci sie to zaimplementowac do lodzi bo moze nie uwzgledniac ruchu w jednym kierunku no i raczej nei zrobisz tego z poziomu apki a laptopa, z tego co pamietam aplikacja wspolpracuje z google maps calosc to ok 3000zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts