adi-000 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 czy ktoś z was może się wypowiedzieć na temat lipoli sprzedawanych w hobbycity.com może ktoś ich używał lub miał jakieś złe doświadczenia z nimi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 tych nie maiłem ale ktoś pisał że są kiepskie. miałem hextroniki 360, 460, 620, 1300 i znajomy 1700. tandeta na maxa. wytrzymują koło 50 ładowań po czym wyraźnie słabną lub nawet puchną leżąc na półce. wolę dać 2x więcej i kupić fullymaxy na których rok polatam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Jako posiadacz 27 sztuk (tak, wiem....) kilka rzeczy o nich mogę powiedzieć. Nie dają się idealnie zbalansować, co wymusza pewną dozę ostrożności w posługiwaniu się nimi. Nigdy nie rozładowuję celi poniżej 3V/cela, a dokładnie w reglach mam próg odcięcia ustawiony na 9,6V, bo często się przytrafia jedna cela sporo słabsza w pakiecie od pozostałych. Ładuję je prądem 0,5C. Przy takim traktowaniu pakiety spokojnie mi służą i nie mam z nimi żadnego problemu (poza ilością ładowarek do ładowania tego wszystkiego ) Niestety przy rozładowaniu pakietu nieco głębiej (zrobiłem sobie testy na 4 pakietach 2200) napuchły... Konkretnie zmieniłem ustawienie w reglu na 2,9V i po wylądowaniu okazało się, że napięcie jednej celi wynosi 2,3V, a reszta sporo wyżej i pakiet spuchł prawie od razu. Zabiegi opisane przez Petera(chłodzenie pakietu itd) mimo tygodniowych prób nie przyniosły efektu. Teraz mam 4 napuchnięte pakiety 1500 (bo tyle teraz oddają) o wadze 180g wymagające DUŻEJ OSTROŻNOŚCI przy ładowaniu. PODOBNO seria g2 ma mniejszą tendencję do puchnięcia i mniejszą wydajność prądową, ale nie mam sprzętu do przeprowadzenia takich testów. Ogólnie jestem z nich zadowolony, ale proponuję się liczyć z takimi faktami jak: -większa masa niż podaje sprzedawca -mniejsza wydajność prądowa niż podaje sprzedawca -mniejsza oddawana pojemność w zależności od obciążenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 podam przykłady: - mało używany hxt 1300 20C przy rozładowywaniu ładowarką prądem 4A zrobił się dość ciepły. nie wyobrażam sobie żeby wytrzymał prądy 20C - HXT 620 15C padł po ok 25 ładowaniach w modelu którego silnik brał na maxa ok 7A a na maxa się przecież ciągle nie lata, roczny fullymax 620 w tym samym modelu latał jeszcze długo. Fredzio miałbym prośbę. jakbyś miał niepotrzebne wtyczki do balancera do pakietów 3s to mógłbyś podesłać? ja mam trochę ale 2s a zamierzam kupić jakieś lepsze ogniwa i je sobie popakietować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 hxt 3s1p 2200 20-30C przy użytkowane w e325 (prądy rzędu 20-35A) po 34 ładowaniach miały się dobrze (4 sztuki). Po zmianie progu odcięcia regla popadały, ale poniekąd specjalnie "zakatowane" przeze mnie w celu sprawdzenia co się dzieje z pakietami (katowane w heliku przywiązanym do ziemi z podpiętym woltomierzem o "cell spy" (takie małe coś pokazujące napięcie poszczególnych celi przez złącze balancera). Co ciekawsze - pakiety zostały wymienione na nowe przez sklep po dokładnym opisaniu procedury testowej. W taki oto sposób stałem się posiadaczem 4 nowych i 4 uszkodzonych pakietów. Postaram się pamiętać o tych łączkach jak mi pakiety popadają (tfu tfu odpukać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 wielkie dzięki za odpowiedz chyba jednak kupie fullymaxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 A jak oceniacie Loong Max'y? http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?idCategory=86&curPage=5&v=&sortlist= Zastanawiam się nad ich kupnem w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 cena podobna do zippy, więc pewnie zostały zrobione przez te same małe chińskie rączki - za miskę ryżu :rotfl: :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obara Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Yahoon: Zastanow sie nad HXT generacji 2. Zareczam, ze zostaly zrobione przez chinskie rece sa tej samej wielkosci co nasze za porownywalne do polskich wynagrodzenia wyplacane w yuanach, za ktore mozna kupic np. komorki bardziej zaawansowane niz nasze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 A co sądzicie na temat pakietów DUALSKY sprzedawanych na nastik.pl Nabyłem taki pakiet. Będę wdzięczny za wasze opinie. http://nastik.pl/pakiet-lipol-2200mah-3s1p-111v-p-1219.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 obara, to był taki żarcik :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Mam dwa pakiety G2, jeden 3s 1100mAh, a drugi 5s 2300mAh. potestujemy zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Dualsky mam 2 pakiety 2200 3s 20C i jestem z nich bardzo zadowolony - nie rozjeżdżają się, prawie nie wymagają balansowania i się twardo trzymają prawie do końca pojemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.