Artu Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Co prawda nie dotyczy bezpośrednio Naszego hobby, ale często coś do Siebie wysyłamy: Poczta Polska wprowadza paczkę za 7,50 zł na drobne przedmioty w e-handlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Lód się topi pod monopolistami to i kombinują. Wysłałem ostatnio paczkę (Multi paczkę) z powiadomieniem na SMS, Mail, ....a myślę se, zobaczę jak działa..... no i zobaczyłem , podwyższone koszty wysyłki w kwocie kilku PLN, bo żadnego SMS, maila nic nie dostałem Tłumacza się ze nie do końca system jeszcze działa, ale pobieranie opłat za usługę działa pierwszorzędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Wysłałem ostatnio paczkę (Multi paczkę) z powiadomieniem na SMS, Mail, ....a myślę se, zobaczę jak działa..... no i zobaczyłem , podwyższone koszty wysyłki w kwocie kilku PLN, bo żadnego SMS, maila nic nie dostałem Tłumacza się ze nie do końca system jeszcze działa, ale pobieranie opłat za usługę działa pierwszorzędnie Zawsze znajdą jakąś głupią wymówkę. Kwestia przyzwyczajenia - przecież i tak każdy wie jak działa ta firma. "WYMIARY OPAKOWANIA FIRMOWEGO, przy czym: wymiar zewnętrzny (płaski) - 262 mm x 375 mm wymiar wewnętrzny, po rozszerzeniu - 250 mm x 360 mm x 50 mm" Za dużo tam nie wejdzie. Cóż, Pocztę Polską omijam łukiem i raczej szybko, to się nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 "WYMIARY OPAKOWANIA FIRMOWEGO, przy czym:wymiar zewnętrzny (płaski) - 262 mm x 375 mm wymiar wewnętrzny, po rozszerzeniu - 250 mm x 360 mm x 50 mm" Za dużo tam nie wejdzie. Różnica jednak jest. Wczoraj wysyłałem paczkę, i koszt wyszedł 11zł, a to samo mógł bym wysłać tą opcją, ale... nie mieli jeszcze tych "firmowych opakowań" u mnie na Poczcie Niby 3,50 to nie duża oszczędność, ale przy ~20 przesyłkach miesięcznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Generalnie poczta Polska kombinuje jak może. Jeszcze rok temu przesyłki były tańsze o jakieś 20 procent. Teraz za list o gabarycie B płaci się średnio 8-9 zł. kiedyś to było 6zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Ehhh Wam to ciężko dogodzić. Mi tam pasuje. Skończy się to wysyłanie średnio-grubych przedmiotów w kopertach które wszyscy męczą, gniotą i rozdzierają. A w 5 cm sporo rzeczy już się upchnie. Ciekawe jak do tego podejdą interenetowe sklepy modelarskie które najtańszą wysyłkę mają paczką za 12zł albo kurierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Moim zdaniem super rzecz. Wszystkie upierdliwe formalności załatwia się na stronie internetowej, potem tylko na pocztę, graty do pudła i do widzenia. Na pewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi