Patryk900 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam moja aparatura ma bardzo słaby zasięg zmieniałem odbiorniki na HK-GT2R i całkiem nowym FS FlY SKY jest tragedia na pierwszym zasięg to ledwo 5 m na kolejnym to koło 20 metrów nie więcej. Objawia się to po prostu utratą kontroli nad modelem nie słychać piknięcia po prostu wszystko się zamraża i leci gdzie chce (najchetniej w ziemie) bardzo proszę o pomoc Raz zostawiłem aparaturę niechcący na noc włączona przez co spuchł trochę pakiet i słabiej trzyma napięcie ale 9.6 V pokazuje na wyświetlaczu tak wiec to chyba nie przyczyna no i latałem po tym incydencie bez problemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Jak problem jest na 2 odbiornikach, to wina leży raczej w nadajniku. Sprawdź przylutowanie anteny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Sprawdzałem nie ruszone jest :/ objaw własnie podobny do poprzedniego jak miałem urwana antenę w starym odbiorniku ale nic nie widzę po tej antence w nadajniku rozbiorę ja cała może gdzieś się przełamała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 u mnie przełamała się na łamaniu anteny nawet nie było tego widać sprawdz tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Wszystko ok z nią i lutowanie nie ruszone. Nic nie widać Dawidzie :/ W zaznaczonym miejscu kabelek jakby bardziej giętki dokładnie jak wchodzi w tą obudowę antenki tylko nie wiem jak ja rozpruć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 ja kupiłem taką antene i sobie sam polutowałem http://abc-rc.pl/p/51/2361/antena-600mm-2-4ghz-do-odbiornikow-1-szt-frsky-akcesoria-do-aparatur-aparatury-i-osprzet-rc.html u mnie też nie było widać po wymianie zasięg wrócił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Mógłbyś pokazać jak to zamontowałeś bo nie wiem gdzie te 60cm upchnąć za bardzo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 odlutuj swoja od modułu wyciąg z aparatury ściągnij gume z anteny i wyciąg kabel i zrub tak samo jak jest w orginale przytnij na orginalną długość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 A może lepiej kupić taką ? tylko nie wiem czy ma długość oryginału ? http://abc-rc.pl/p/51/2359/antena-150mm-2-4ghz-do-odbiornikow-1-szt-frsky-akcesoria-do-aparatur-aparatury-i-osprzet-rc.html ???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 W lutowana stara antenka w drodze nowa rozebrałem trochę i jest jedno podejrzane miejsce :/ http://zapodaj.net/649e33ef99540.png.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 No i niestety dalej to samo nowa antenka na miejscu nawet zostawiłem jej troche więcej jakieś 39mm dalej dzieje sie dokładnie jak wcześniej ... jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ublizzard Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Nie wiem, czy to coś pomoże, ale znalazłem taki filmik na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=ajEPnILmTWc Ten użytkownik wrzucił w sumie 3 filmiki. Wymienia antenę w nadajniku i odbiorniku i ponoć zasięg zwiększył mu się do ponad 4 km. Jeśli mimo wszystko to nie jest wina anteny w aparaturze, to jeśli masz możliwość podłączyć moduł z innej aparatury to spróbuj sprawdzić na innym module. Może uszkodziło ci wzmacniacz i ma nadajnik małą moc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Zlutowałem jak na filmiku niestety bez rezultatu A istnieje możliwość ze jest włączony jakiś test zasięgu i przez to jest taki krótki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) zostawiłem jej troche więcej jakieś 39mm antenki, czy czego? Antena (część pracująca) ma mieć 31mm dla anteny ćwierćfalowej - a taka jest w odbiornikach i w prostych antenach nadajników. 39mm może nie pracować. Dłuższe nie znaczy lepsze. W Twoim zdjęciu masz dużego babola. Nie powinna gorąca żyła wystawać z ekranu od strony nadajnika. Całe te kilka mm działa jak antena i masz wszystko rozrwgulowane. Jak chcesz mieć pewność to przylutuj jako antenę właśnie 31mm drut bezpośrednio do modłu nadawczego. Ekran pomijasz. Wtedy testuj moduł. Jak zadziała, to dobierz antenkę i przylutuj ją prawidłowo Edytowane 13 Listopada 2013 przez bart07 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Nie rozumiem zwykły drut mam przylutować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 tak, do tego środkowego punktu lutowniczego. Przylutuj dłuższy, a potem przytnij dokładnie do 31mm. Najzwyklejszy drut lub kabel. Nie powinien być bardzo cienki (pojedynczy włos odpada) tak średnicy 0,24 - 1,5mm, Sprawdź lupą, czy nie jest uszkodzona ścieżka drukowana między masami. Na zdjęciu dobrze nie widać, ale czy nie jest pęknięta zaraz przed lutowaniem? Jeżeli tak, to masz winowajcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Juz wiem część pracująca to ta za mosięrznym cylindrem i ona ma juz 31mm, przylutowałem jak mówiles 31mm tylko pod środkowy i dalej to samo 5-6 metrow odcina :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Jak ścieżka o której pisałem jest cała, to niestety prawdopodobnie masz padnięty moduł nadawczy. Jak nie znajdziesz nikogo w okolicy, kto Ci pożyczy takowy to napisz na PW - mam chwilowo wolny v2 i mogę Ci podesłać do testów. Niestety poczta w obie strony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Może znajdzie sie ktoś w białym jak nie to bardzo chętnie skorzystam, a nawet bym odkupił jeżeli by to był własnie moduł niestety dopiero w grudniu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Nadajnik dokonał dzis zywota poleciał z niego gesty biały dym tak wiec mam kolejne pytanie Czy te nadajniki bedą kompatybilne z moimi obecnymi odbiornikami od tg9x ? http://abc-rc.pl/p/100/1289/modul-fly-dream-2-4ghz-is-8j-jr-turnigy-fhssv3--moduly-2-4ghz-aparatury-i-osprzet-rc.html http://abc-rc.pl/p/100/2146/modul-frsky-djt-2-4ghz-jr-turnigy-long-range-telemetria-moduly-2-4ghz-aparatury-i-osprzet-rc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi