mariusz stasin Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Ostatnio wpadłem na bardzo ciekawy pomysł, odnośnie siłowników magnetycznych używanych w micro modelach. Standardowe "cewki" są trudno dostępne i drogie... Ją przerobiłem zwykły silnik szczotkowy micro, taki jak w tanich helikopterach rc w taki sposob że uzyskałem siłownik pracujący w zakresie 180 stopni... jak taki siłownik zrobić...? Bierzemy silnik rozkładamy go na 3 elementy: -Wirnik -Element szczotek -Stojan Ze stojanów wyjmujemy magnes neodymowy Do wirnika w odpowiedni sposobu wlotywujemy 2 kable i mamy gotowy siłownik Mam nadzieję ze moje "odktycie" umożliwi sposob pozyskania łatwego i taniego słownika magnetycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Kolego proszę przeczytać Swój post, sprawdzić pisownię i na przyszłość przeczytać dwa razy to co napisałeś, zanim klikniesz "Napisz" i umieścisz wiadomość na forum. Bez obrazy, ale tego się nie da czytać. Nie chodzi już o samą ortografię, ale składnię i rażące literówki. Wstyd, żeby w Twoim wieku już zapominać polską pisownię .. Proszę o edycję postu. Standardowe tłumaczenie - "bo pisałem z komórki jest w tym przypadku nie do przyjęcia" .. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Daje zdjecia... http://fotoo.pl/show.php?img=652924_zdja-cia-0147.jpg.html http://fotoo.pl/show.php?img=652930_zdja-cia-0149.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Widzę, że się starasz i troszkę poprawiłeś, ale proszę .. przeczytaj jeszcze ze 3 razy Swój poprawiony tekst .. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonMateo Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Można rozbierać silniczki i kombinować ale czy jest sens? Standardowe "cewki" są trudno dostępne i drogie... Cewka to tylko cienki drut i mały magnes neodymowy. Jak już się w to bawić to napewno cewka wyjdzie duuużo lżejsza ( pewnie o połowę lub więcej) i mniej kombinowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi