Gość Anonymous Opublikowano 30 Stycznia 2008 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Witam! Tak szperając już jakiś czas temu po UH znalazłem taką oto ładowareczkę: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6408 Sprzęt to kombajn, czego idzie się spodziewać: ładowarka, balancer i rozładowywacz. Na pierwszy rzut oka rzuca się zintegrowany zasilacz sieciowy. Możliwe także podłączenie do żródła prądu stałego 11~15 V. Ładuje do 6 cell LiPo i LiFePo4. Maxymalny prąd ładowania - 6A. Poza tym za dużo o niej nie piszą, a muszę przyznać, że mnie ta pozycja zainteresowała. Nosiłem się z zamiarem kupna IMAX B6, ale chyba zmienię wybór i zakupię Mega Posejdona Może ktos ma jakieś uwagli, albo bawił się już tą ładowareczką? Pozdrawiam!
radek872 Opublikowano 2 Lutego 2008 Opublikowano 2 Lutego 2008 A co powiesz na takiego konia roboczego do 8 cel lipo? http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=29&products_id=347
Gość Anonymous Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 Ten koń roboczy jest troszku droższy. Mi przyjdzie jeszcze zebrać jakieś 150 PLN (bo na prawie całą ładowarkę już mam, ale chciałbym jeszcze silnik i regiel i przesyłkę) i zamówię Poseidona. Zakup już raczej postanowiony. Jak tylko zakupię to zdam relację. Pozdrawiam! PS. Podejdon jest także bardziej urodziwy
Gość Anonymous Opublikowano 24 Maja 2008 Opublikowano 24 Maja 2008 No i kupiłem ową ładowarkę Ładna jest, niebieska Wyświetlacz 2 wiersze x 16 znaków (błękitne podświetlenie). Co do możliwości roboczych ładowałem nią narazie tylko LiPo i NiMH, no i moje wymagania spełnia. Jak pisałem wyżej, oprócz zasilania 11~15V ma zintegrowany zasilacz sieciowy (kabel standardowy zasilający - taki jak do sprzętu komputerowego), co wg mnie wielkim atutem (minimalizacja komplikacji układu, ilości pudeł, kabli, opłat za przesyłkę). Co do balansowania pakietu LiPol to mogę powiedzieć nie więcej niż: ładowałem pakiet 2 razy i na jednym ogniwie było o 0,01 V mniej niż na dwóch pozostałych (ale nie pamiętam ile dokładnie, prawdopodobnie 4,2V - 4,19V - 4,2V ale to tylko prześwit, głowy nie dam bo nie pamiętam dobrze ) Proste intuicyjne menu, posiada możliwość ładowania, rozładowywania i cyklu (rozładowanie i naładowanie). Zawsze po zakończonej operacji pipcy dzwonek i możemy przejrzeć parametry po naładowaniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.