Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i mam prosbe koledzy, jestem tutaj nowicjuszem i mam pytanie.. niedawno zacząlem budowe tota-0 jako mojego pierwszego RC:)i tu mam problem. moze troche chciałem zrobic to za szybko,i przez moja nieuwage,niedopatrzylem przy sklejaniu kadluba,o idealne katy. W zalaczeniu przesylam zdjecia. i czy to z takim czyms bedzie latac?jest delikatny przechyl w prawa strone jak patrzymy od konca kadluba,a wrega minimalnie ucieka w lewo. Prosze o porade.

post-13672-0-25539100-1385014405.jpg

post-13672-0-94672400-1385014408_thumb.jpg

Opublikowano

Wręgą się nie przejmuj silnik i tak będziesz musiał odpowiednio pochylić więc nie ma tragedii co do kadłuba to zależy czy mocowanie ogona jest równoległe do mocowania skrzydeł jeżeli tak to będzie dobrze tak mi się wydaje.

Opublikowano

wielkie dzieki koledzy,za szybkie wskazowki:)dzis zabieram sie do statecznikow i potem skrzydło. aha jeszcze jedno pytanie co do silnika,bo mam taki z sila ciagu 1100g, i nie wiem czy nie bedzie za mocny?,w sklepie u mnie(rzeszow)powiedzieli ze do takiego malego modelu to za mocny i ze wyrwie mi go z kadluba,aha i dodali ze taki maly model to bedzie mi sie zle latalo,bo bedzie "nerwowy" i napewno zlicze dzwona i odrazu zachecali do kupna gotowego typu beta,gama,z ropz. ok. 2m. i troche zglupialem,ale jednak wole tworzyc cos wlasnego(korzystajac z planow motylastego). najwyzej bedzie kraksa. jeszcze raz dzieki za podpowiedzi.

troche koledzy bede moze zadawal proste pytania,ale jestem ze tak powiem ''nowy". Czy do polaczenia sterow wysokosc wystarczy tasma klejaca,sluzaca jako zawias?(no i orczyk). aha i jeszcze jedno czy ta klapke zaslaniajaca ta pierwsza komore gdzie bedzie silnik,i zasilanie,montuje sie na stale?czy tez jakas tasma dookola kadluba?(pierwsze zdjecie)dzieki za podpowiedzi.

post-13672-0-97665700-1385027298.jpg

Opublikowano

Witam,koledzy jestem w trakcie budowy mojego pierwszego RC:D i czy mozecie doradzic,jakie wyposazenie kupic do niego?(serwa,regulator,itp.)moge zaznaczyc ze mam juz silniczek E maxa GF 22/15 20. i co dokupic do tego jeszcze?poradzcie.

Opublikowano

tez nie;/ wiec troche bede musial sie szarpnac,ale sprzet moze byc troche leprzy(nie jakis najtansszy),aby posluzyl mi troche dluzej. w sklepie polecali mi aparature turnigy 9xr. a ty co radzisz?

Opublikowano

9xr nie ma modułu ani co za tym idzie odbiornika w zestawie wiec kolejny wydatek najlepiej jak byś kupił spectrum dx6i na forum w dziale giełda napisz ogłoszenie ostatnio było pare ofert a jak nie to używana lub nowa turnigy 9x będziesz miał od razu moduł i odbiornik, no i do 9x będziesz miał tańsze odbiorniki :)

Ładowarka imax b6 lub podobna .

Opublikowano

ok,dzieki za dobre rady:)jak bede mial juz wszystko skompletowane to bede dalej drazyl temat:D a tak wogole,czy zestrojenie tego wszystkiego "do kupy jest trudne?aha i jeszcze jedno pytanko, do tego mojego e maxa jakie smiglo zastosowac i wogole jak sie je montuje?(przyznam ze podobaja mi sie te z kolpakami, to moga byc takie? dzieki za odpowiedz

p.s. jutro koncze skrzydlo i bede montowal usterzenie.

Opublikowano

Witam koledzy,troszke chcialbym sie pochwalic co udalo juz mi sie wykonac:)co prawda nie jest to jeszcze arcydzielo,ale jak na pierwszy model to jestem zadowolony(choc pare bledow nie udalo mi sie uniknac). o to pare fotek z budowy TOTA 0. teraz kompletuje wyposazenie. Za wszystkie rady co do sprzetu i wykonczenia z gory dzieki koledzy:)

post-13672-0-16652300-1386175773.jpg

post-13672-0-84710800-1386175783.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam kolegów, po dłuzszej przerwie kontynuje budowe mojego TOTA 0:) i prosba do was co do wyposazenia. z tych drobnych rzeczy to juz mam komplet. Chodzi mi o aparature, tj. nadajnik odbiornik, bateria, i chyba regler. Piszcie..czekam na propozycje. pozdrawiam. Ps na weekendzie moze wrzuce nowe fotki.

Opublikowano

Witam,jeszcze raz. Koledzy jak ktos ma chwile to doradzcie jaki sprzet dobrac(chodzi mi o aparature,akumulator i regulator ?)silnik jaki posiadam to E maxa GF 22/15 20. z gory dzieki

Opublikowano

Tomek,bo podpatrywalem tam twoja relacje z budowy tota,jakie polecasz wyposazenie?a i jeszcze jedno pytanko..jak najlepiej polaczyc dzwignie od serwa np. wysokosci, do bowdena?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.