wojtesky Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Aha,a jaką aparaturę masz?i jak byś mógł podrzucic jakieś zdjęcie jak masz serwa podpiete? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Aparatura Turnigy 9x, a serwa to chodzi Ci o to jak są wpięte w odbiornik? W pierwszy kanał mam lotki na kablu Y, na drugi wysokość i trzeci do regulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtesky Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 koledzy mam pytanie co do zamontowanie lotek toto 0, czy lotki mam przykleic tasma klejaca od gory i dolu?wtedy chyba nie beda sie uginac w dol,bo bedzie je tasma blokowac z gory?:/ dobrze mysle?poradzcie,jak to najlepiej zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Zrób tak jak tutaj, tylko zamiast laminatu daj też taśmę. Zdjęcie od kolegi Motylastego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtesky Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Oki,teraz to juz jasne:) dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 To co pokazuje arkozi to sposób klejenia zawiasów silikonowych. Zawias taśmowy robisz inaczej. Przykładasz lotkę do płata i naklejasz taśmę górną, w ten sposób by lotka miała pełny ruch i w górę i w dół. Czyli pomiędzy lotką, a krawędzią płata powinna być mała szczelina ok 0,5 do 1 mm. Później lotkę wychylasz w górę i wklejasz taśmę dolną. I to cała tajemnica. Tu masz opis z rysunkami : http://www.motylasty.pl/warszt_4.html#dwarsz13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtesky Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 o to teraz naprawde wszystko jasne:)bardzo dziekuje motylasty. Mam jeszcze pare pytan do Ciebie. Czy model przed oklejeniem, np. tasmami, wygladzales w jakis sposob?(szpachlowanie?). i pytanie drugie czy jesli do tej pory nigdy nie latalem,to jest pewne ze w pierwszym locie napewne rozbije model?nie wiem czy dokanczac go na tip top. a i jeszcze jedno...w jaki sposob ustawic silnik?sklon/wyklon? oraz jesli moglbys zrobic jakas fotke-w jaki sposob masz polaczane dzwigienki od serw z drutem od bowdena?np. serwa wysokosci i kierunku w kadlubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi