arkozi Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Cześć. Padł mi regulatorek Turnigy Plush 18A. Pewnego dnia po podłączeniu całego zestawu napędowego silnik zaczął piszczeć (ciągłe pikanie bez żadnych przerw). Pomyślałem sobie, że może silniczkowi oberwał się jeden kabelek, ale po podłączeniu drugiego było to samo. Silniki sprawdzone z innym regulatorem działają poprawnie. Ściągnąłem więc termokurczkę żeby zobaczyć czy nic się nie upiekło. Wszystkie elementy wyglądają jak nowe, nic nie śmierdzi itp. W końcu sprawdziłem fazerem "drożność" wszystkich trzech przewodów łączących się z silniczkiem, i też wyszło, że wszystko jest okej. Ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły co może go boleć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Brak zaprogramowanego "zera" gazu. Ustaw gaz na 100% włącz regulator jak zapika zjedź do 0% i powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Aha czyli akurat ten egzemplarz ma możliwość rozprogramowania ? Bo mam inne regulatory i nigdy nic takiego nie robiłem. Ten regulatorek też chodził zawsze bez żadnego problemu... ok jeszcze dziś spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/708075066X189350X31.pdf Rozdział "alert tone" punkt 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Wszystko wróciło do normy, wielkie dzięki za instrukcje :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi