Jacek Gabrysiewicz Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Witam ! Mialem Lezy Bee zrobiona z elaporu ale ze to material ktory dlugo niewytrzymuje czasu uzywalnosci wiec zrobilem sobie z balsy Zajelo mi to zeszla sobote i niedziele i wczoraj pokrylem folia Modelik wazy obecnie 150 g. Co modlik potrafi to wszyscy wiedza ale mnie najbardziej w tym modelu to podobalo mi sie to ze tym modelem mozna niemal pionowo schodzic do ladowania i powiem ze doszlem do takiej wprawy ze ladowalem na dachu garazu swojego o wymiarach 6*5m Silnik zastosowalem z CD bardzo malutki o srednicy 18 mm i wadze 24 g. i na smigielku 7*3,5 GWS i pokiecie litowo-jonowym z laptopow 2S latalem swobodnie 35 min. a rekord to 48 min non-stop na silniku Zakrety robi wlasciwie w miejscu wiec latalem sobie kolo domu a dzialka ma 7 arow powierzchni w tym dom i garaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Wreszcie widzę ten model wykonany z balsy ! Ojjj jest czym oczy nacieszyć :jupi: Waga 150g przy jakiej rozpiętości ? Zastanawiałem się nad zrobieniem tego modelu już wiele razy... Ale jakoś nigdy się do tego nie mogę zabrać :wink: Plany mam rozumieć z alexrc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Gabrysiewicz Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Witam! Tak mala waga to dlatego ze model malutki na zdjeciach tego niewidac Ma rozpietosc skrzydla 70 cm a glebokosc plata 22 cm wiec malutki na tylna polke do samochodu Mialem kiedys link do planow ale zostal mi tylko malutki planik na arkuszu A4 i z niego sobie powiekszylem Plany na 400 setke posiadam oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 co by nie mówic małe jest piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Świetny model, sam się zastanawiałem nad takim, ale z elaporu.... Mam nadzieje że wstawisz filmik jak to małe cudo lata :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Ma rozpietosc skrzydla 70 cm a glebokosc plata 22 cm :shock: :shock: :shock: Czyli obciążenie powierzchni nośnej wychodzi ok. 10 g/dm2 !! :shock: :shock: Jestem pod wrażeniem ! Nie dziwię się że zakręca w miejscu ! Przecież to lekkie jak piórko ! :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Bardzo spodobał mi sie model czy masz Jacku jakieś fotki z budowy modelu??? Myśle nad popelnieniem tego modelu ale na silniczek tp2408-21 i pakiet 3S lub 2S ale wtedy zwiększyłbym rozpiętość do 1m Edit Skąd można pobrać plany tego modelu szukałem na sieci ale mam problem ze znalezieniem???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Gabrysiewicz Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Witam ! Jak juz wspominalem mam tylko skopiowane plany z neta bo kiedys udalo mi sie je znalesc ,czy jakos tak dawno to bylo i juz niepamietam Do dzis szukalem i dalem sobie spokoj bo chyba ich niema Mam skaner wiec jak chcesz to ci zeskanuje to co mam a ty sobie powiekszysz ok A fotek z budowy niemam bo niemyslalem ze sie ktos tym modelem zainteresuje , a po dugie jest dosc latwy w budowie wiec sobie poradzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lem1 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Witam, plany znalazłem tutaj - http://www.rcrevue.cz/objednejte-si/planky&planek=lazy-bee[61] myślę że można je wykorzystać. Przymierzam się do tego maleństwa, jest wręcz urocze. Powodzenia, pozdrawiam, Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Gabrysiewicz Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Witam ! O wlasnie te plany mam skopiowane i z tego korzystalem do budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.