Jacek Gabrysiewicz Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Witam ! Mialem Lezy Bee zrobiona z elaporu ale ze to material ktory dlugo niewytrzymuje czasu uzywalnosci wiec zrobilem sobie z balsy Zajelo mi to zeszla sobote i niedziele i wczoraj pokrylem folia Modelik wazy obecnie 150 g. Co modlik potrafi to wszyscy wiedza ale mnie najbardziej w tym modelu to podobalo mi sie to ze tym modelem mozna niemal pionowo schodzic do ladowania i powiem ze doszlem do takiej wprawy ze ladowalem na dachu garazu swojego o wymiarach 6*5m Silnik zastosowalem z CD bardzo malutki o srednicy 18 mm i wadze 24 g. i na smigielku 7*3,5 GWS i pokiecie litowo-jonowym z laptopow 2S latalem swobodnie 35 min. a rekord to 48 min non-stop na silniku Zakrety robi wlasciwie w miejscu wiec latalem sobie kolo domu a dzialka ma 7 arow powierzchni w tym dom i garaz
TEQ Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Wreszcie widzę ten model wykonany z balsy ! Ojjj jest czym oczy nacieszyć :jupi: Waga 150g przy jakiej rozpiętości ? Zastanawiałem się nad zrobieniem tego modelu już wiele razy... Ale jakoś nigdy się do tego nie mogę zabrać :wink: Plany mam rozumieć z alexrc ?
Jacek Gabrysiewicz Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Opublikowano 3 Lutego 2008 Witam! Tak mala waga to dlatego ze model malutki na zdjeciach tego niewidac Ma rozpietosc skrzydla 70 cm a glebokosc plata 22 cm wiec malutki na tylna polke do samochodu Mialem kiedys link do planow ale zostal mi tylko malutki planik na arkuszu A4 i z niego sobie powiekszylem Plany na 400 setke posiadam oczywiscie
jary14 Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Świetny model, sam się zastanawiałem nad takim, ale z elaporu.... Mam nadzieje że wstawisz filmik jak to małe cudo lata :wink:
TEQ Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Ma rozpietosc skrzydla 70 cm a glebokosc plata 22 cm :shock: :shock: :shock: Czyli obciążenie powierzchni nośnej wychodzi ok. 10 g/dm2 !! :shock: :shock: Jestem pod wrażeniem ! Nie dziwię się że zakręca w miejscu ! Przecież to lekkie jak piórko ! :shock:
danylotnik Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Bardzo spodobał mi sie model czy masz Jacku jakieś fotki z budowy modelu??? Myśle nad popelnieniem tego modelu ale na silniczek tp2408-21 i pakiet 3S lub 2S ale wtedy zwiększyłbym rozpiętość do 1m Edit Skąd można pobrać plany tego modelu szukałem na sieci ale mam problem ze znalezieniem????
Jacek Gabrysiewicz Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Opublikowano 4 Lutego 2008 Witam ! Jak juz wspominalem mam tylko skopiowane plany z neta bo kiedys udalo mi sie je znalesc ,czy jakos tak dawno to bylo i juz niepamietam Do dzis szukalem i dalem sobie spokoj bo chyba ich niema Mam skaner wiec jak chcesz to ci zeskanuje to co mam a ty sobie powiekszysz ok A fotek z budowy niemam bo niemyslalem ze sie ktos tym modelem zainteresuje , a po dugie jest dosc latwy w budowie wiec sobie poradzisz
Lem1 Opublikowano 26 Lutego 2008 Opublikowano 26 Lutego 2008 Witam, plany znalazłem tutaj - http://www.rcrevue.cz/objednejte-si/planky&planek=lazy-bee[61] myślę że można je wykorzystać. Przymierzam się do tego maleństwa, jest wręcz urocze. Powodzenia, pozdrawiam, Leszek
Jacek Gabrysiewicz Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Opublikowano 28 Lutego 2008 Witam ! O wlasnie te plany mam skopiowane i z tego korzystalem do budowy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.