eddy-eddison Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 Siemka 8) jestem początkującym modelarzem i buduję szybowiec wolnolatający i zostało mi do wykonania skrzydło a ,że ma miec rozpiętośc 1600 mm postanowiłem wykonac skrzydło dwuczęsciowe ponieważ będzie wykodniejsze w transporcie. Pozostał tylko jeszcze jeden malutki problem ,ponieważ nigdy takiego skrzydła niewykonywałem i niewiem jak to zrobic. Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź eddy-eddison (Adam).
Gość tom_tom Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 Cześć, zadałes pytanie w stylu: "nigdy nie jeździłem samochodem, nie mam pojecia jak się jeździ, a kupuje właśnie vana. A że kupuję jeszcze do niego przyczepę, to juz wogóle nie wiem jak się do tego zabrać. Pozdrawiam i czekam na szybka odpowiedź." Sam widzisz, że oczekujesz od kogoś czegoś ... łagodnie mówiąc skomplikowanego Nawet nie postawiłeś żadnego konkretnego pytania. Tomek
eddy-eddison Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 może faktycznie źle to ująłem mialo być to pytanie dot. sposobów wykonywania skrzydeł dwuczęsciowych mam nadzieje ,że ktoś mi pomoże pozdrawiam
laminat Opublikowano 7 Lutego 2008 Opublikowano 7 Lutego 2008 a jaka jest konstrukcja skrzydła to bardzo wazne
eddy-eddison Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Opublikowano 7 Lutego 2008 jest to konstrukcja półskorupowa coś takiego w MIG-ach było stosowane pozdrawiam i czekam na odpowiedż
Gość tom_tom Opublikowano 7 Lutego 2008 Opublikowano 7 Lutego 2008 eddy-eddison, Odpowiadam na Twoje pytanie Żeby zbudować takie skrzydła, musisz wpierw kupić kilka ton profili z duraluminium i płaskowniki z hartowanej stali. Musisz również zaopatrzyć się w blachę duralową (koniecznie rosyjską, jest najlepsza). Do tego musisz posiadać niezły warsztat z obrabiarkami. Musisz wyciąć żebra, podłużnice i dźwigary. Następnie za pomocą nitów połączyć to ze sobą i pokryć blachą. W środku umieść zbiorniki paliwa. Następnie na samym końcu skrzydła trzeba pomalować lakierem bezbarwnym i - GOTOWE. Masz skrzydła dokładnie takie, jakie miały MiGi P.S. Tak na poważnie: 1. Wypada się przedstawić na Forum, wstawić swojego awatara (zdjęcie - jak wszyscy) 2. W sieci masz masę planów, poradników, postów, zdjęć, filmów jak zrobić 100 różnych typów skrzydeł. Poszukaj w google, poświęć trochę czasu na to a napewno wiele znajdziesz. Odpowiedź na Twoje pytanie zajęłaby masę czasu, a po co pisać setny raz o czymś, o czym inni pisali wielokrotnie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.