Ren Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Witam wszystkich. Wybieram się na lotnisko do Pobiednika -byłem przejazdem- jest podjazd dla samochodów, ale czy wolno wjechać? Jest zakaz ruchu -jak to jest w praktyce? Jak to robicie? Właściwie zaczynam z modelarstwem RC i stare lotnisko Czyżyny przy muzeum lotnictwa dla mnie jest trochę za małe /lądowałem tam przymusowo na wieżowcu/. Jak to jest z ubezpieczeniem OC bo te ladadełka trochę ważą ok.3 kg - czy i gdzie się ubezpieczacie? Skleciłem dwa duże i jeden mniejszy aby czym było gonić krety. Chętnie się z kimś spotkam co też lata, przytrzyma kamerę /podobno będzie tylko strat bez lądowania/, może coś podpowie i wykonam nawet lądowanie. Pogoda na latanie jest średnia, ale może uda się coś zorganizować. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Pierwsze kilka postów w tym temacie: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=5360 odnośnie ubezpieczenia dla modelarzy. Ponadto proponuję stworzyć jakiś topic odnośnie ubezpieczenia i przykleić jakoś globalnie na całym forum - temat dosyć istotny, a wielu ludziom może nawet do głowy nie przyjść taka rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levy Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 latanie na pobiedniku wiaze sie z oplata bodajze 20 zl za dzien latania jesli sie zjawi ktos z AK, mozna wjechac przez brame (nie ma kludki), jesli masz jutro czas to ja kolo godziny 14-15 bede w czyzynach latal o ile mi cos w robocie nie wypadnie jak bys mial czas i ochote to zapraszam moj numer 507295666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Jeśli nie nalezy sie do sekcji modelarskiej AK, trzeba podjechac na wierze na lotnisku i tam zaplacic oplate. Najlepiej zapisac sie do sekcji AK. Wychodzi taniej bo skladki raz w miesiacu a nie za kazdym razem placic za latanie. To taka moje sugestia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ren Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Dzięki LEVY za zaproszenie,loty były super, tylko szkoda ze nie zdążyłem się przygotować ze sprzętem. Już jestem gotowy do latania - tylko proszę zbyt głośno się nie śmiać! Wedle ustaleń podaję Ci moje namiary fotowideo@interia.pl lub GG 167509 - jakbyś coś myślał o wzlotach. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levy Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 no dzisiaj loty tez sie udaly, pomimo tego ze moje przednie podwozie wbilo sie w kadlub i zrobilo dziure wielkosci jajka, juz prawie zreperowane i czekam na lepsiejsza pogode, musisz w koncu znalezc ten wjazd do czyzyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 levy a czemu ja nic nie wiem że ty dzis lataleś na pobiedniku tez bym sie zjawil trochę mnie zniechęciła pogoda bo się wybierałem żeby mi to było przedostatni raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ren Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Loty się udały, a jakże, model oblatany i od razu rozbity /start - duży pies chyba nic nie jadł- ustawiona zbyt mała moc silnika ..../. Pasuje zrobić jakieś malowanie modelu choć dwukolorowe, aby z daleka wiadomo było gdzie przód, a gdzie tył/. Myślę latać w sobotę i niedzielę. Jakby ktoś myślał podobnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 jak bedzie pogoda to może sie zjawię w sobotę. Ren daj jakieś zdjęcie do avatara coby Cię można było rozpoznac no chyba że jesteś taki paskudny ze nie chcesz nas wystraszyc to lepiej nie :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ren Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Wiadomo że liczymy na pogodę. Pablos piszesz o pobiedniku, daj znać gdzie się wybierasz to może się spotkamy na tym samym lotnisku. A zdjęcie jak dojdę jak umieścić to mooooże dam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levy Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 pablos, nie mam numeru do ciebie, latalismy w czyzynach bo jednak pobiednik daleko, nastepnym razem bede dzwonil jak bede mial numer, w weekend mnie nie ma, z tego co widze to ma byc ladnie w niedziele popoludniu ale niestety jestem na naukach przedmalzenskich jesli cie interesuje to moj numer 698693684 albo drugi 507295666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Ren ja spalinami latam na pobiedniku bo tam mam najbliżej w czyżynach jeszcze nie latałem ale to wszystko zawsze uzależnione jest od pogody noi czasu z którym zawsze jest krucho .Levy oczywiście mój post był tylko żartem ale telefony do Ciebie sobie zapisałem mnie jest ciężko zastac bo najcześciej jestem za granicą (praca).Z tego co widzę jest tu sporo ludzi z Krakowa trzeba by ogłosic kiedyś jakieś spotkanie no nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ren Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Pablos daj sygnałek jak będziesz się wybierał do pobiednika to przyjadę/ w niedzielę do południa tylko nie mogę/. Najpewniej byłoby na telefon -Twojego nie mogę się dopatrzeć -mój to 602 81-61-00 -Jerzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Ja jutro i w niedzielę nie dam rady pozatym ma byc kiepska pogoda może w pszyszlym tygodniu się pogoda polepszy jak sie bedę wybierał to dam znac może się nam uda spotkac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Wczoraj na pobiedniku bylo ladnie ale tak wialo tak ze czapki z glow zbieralo. Bedzie ktos za tydzien w sobote na pobiedniku ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 moze ja bedę jak dopisze pogoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levy Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 no sadze ze raczej nikogo nie bedzie bo bedzie lalo w sobote, jesli pogoda dopisze to jutro (piatek) z samego rana kolo 9-10 bede w czyzynach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Ja jednak nie bede z modelem, niemam goldow a zanim zamowie to troche czasu minie wiec do soboty sie niewyrobie. Ale chetnie popatrze jak ktos lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 dzisiaj wiało jak diabli ale moze jutro jak nie bedzie wiatru to się wybiorę na Pobiednik chociaż pogoda ma byc kiepska zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ren Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 o której będziesz na Pobiedniku - pagoda sprzyja podobno tylko do 13.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.