jacek62 Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Wlasnie naczytalem sie mnostwa ciekawych informacji o pakietach LiPo - dzieki Tom-Tom i pozostali Koledzy.Mam taki pakiet ciasno i bezpiecznie juz zamontowany w swoim samolocie a tu okazuje sie ze moga wybuchnac podczas ladowania!A jak koledzy praktykuja:czy do ladowania wyjmujecie pakiety LiPo z modeli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Jasne,mi nawet kiedy sam wypadl przed ladowaniem :devil: Reszta to zawodowcy,nawet nie wkladaja pakietow przed startem. To oczywiscie zart. A masz moze jakas koncepcje jak wyciagnac pakiet przed ladowaniem ??? Chetnie sie zapoznam z ta nowinka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 :rotfl: ;D :rotfl: ;D :rotfl: ;D :rotfl: ;D Mysle ze koledze chodzilo o ŁADOWANIE a nie LĄDOWANIE... Post miesiaca, jak bozi kozi... Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek62 Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Rozumiem rozbawienie Klegów ale nie używam polskich fontów w internecie już od dawna stąd zabawna pomyłka.Faktycznie są pewne kłopoty z wyjęciem pakietu w czasie lotu ale gdy już model wyląduje i chcemy naładować pakiet to jak tam Koledzy praktykują?Czy ,któremuś z Was LiPo podczas ładowania rozerwał model?Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Ja tez uzywam polski fontow sporadycznie, raczej wylacznie po to zeby uniknac takich zabawnych sformuowan. Pakiety do ładowania zawsze wyjmuje. Kiedy wychodze z domu, wtedy laduje w lazience. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 O juz sie wyjasnilo. Jacku,pamietaj , ze jesli masz kabine prysznicowa (a nie wanne) to masz mniejsze szanse :lol2: .. Ale na powaznie,tak mocno sie nie stresuj tymi wybuchami,pozarami itd. Generalnie robi sie to na wlasne zyczenie-czyli niewlasciwa eksploatacja bateri. A zapalic w modelu moze sie kilka rzeczy-silnik ,regulator i to znacznie czesciej niz same beterie. Jesli zalozysz niewlasciwa baterie -rating C to oczywiscie szanse masz wieksze,ale raczej na jej usmiercenie niz wybuch.To sporadyczne wypadki na wskutek bledu-ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Ciasne mocowanie pakietu nie jest zbyt dobre dla niego, lipole lubią się nagrzać w czasie pracy,. Lepiej zapewnić mu chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Ja instaluję swoje pakiety na rzep + opaska z rzepa obustronnego. Wytrzymało niejedną kraksę i sobie chwalę to rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Ja miałem tylko raz taką sytuację, po lotach wróciłem do domu ,a tu niespodzianka pakiet nie chce wyjść z modelu napuchł, niestety musiałem nieco rozebrać przód aby wyjąć pakiet :wink: Ten li-pol był stary miał kilkadziesiąt ładowań ,a w międzyczasie leżał w szafie naładowany prawie rok :wink: .Miał prawo napuchnąć :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Pamietaj ,ze pakiet musi miec chlodzenie - to po pierwsze. Po drugie nie laduj zbyt wysokim pradem - i powinno byc ok - no chyba, ze naprawde pechowo trafisz na wyjatkowo kiepskiego lipolka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.