jacek62 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Wlasnie naczytalem sie mnostwa ciekawych informacji o pakietach LiPo - dzieki Tom-Tom i pozostali Koledzy.Mam taki pakiet ciasno i bezpiecznie juz zamontowany w swoim samolocie a tu okazuje sie ze moga wybuchnac podczas ladowania!A jak koledzy praktykuja:czy do ladowania wyjmujecie pakiety LiPo z modeli?
Peter Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Jasne,mi nawet kiedy sam wypadl przed ladowaniem :devil: Reszta to zawodowcy,nawet nie wkladaja pakietow przed startem. To oczywiscie zart. A masz moze jakas koncepcje jak wyciagnac pakiet przed ladowaniem ??? Chetnie sie zapoznam z ta nowinka.
baxter12 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 :rotfl: ;D :rotfl: ;D :rotfl: ;D :rotfl: ;D Mysle ze koledze chodzilo o ŁADOWANIE a nie LĄDOWANIE... Post miesiaca, jak bozi kozi... Baxter
jacek62 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Rozumiem rozbawienie Klegów ale nie używam polskich fontów w internecie już od dawna stąd zabawna pomyłka.Faktycznie są pewne kłopoty z wyjęciem pakietu w czasie lotu ale gdy już model wyląduje i chcemy naładować pakiet to jak tam Koledzy praktykują?Czy ,któremuś z Was LiPo podczas ładowania rozerwał model?Pozdrowienia.
baxter12 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Ja tez uzywam polski fontow sporadycznie, raczej wylacznie po to zeby uniknac takich zabawnych sformuowan. Pakiety do ładowania zawsze wyjmuje. Kiedy wychodze z domu, wtedy laduje w lazience. baxter
Peter Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 O juz sie wyjasnilo. Jacku,pamietaj , ze jesli masz kabine prysznicowa (a nie wanne) to masz mniejsze szanse :lol2: .. Ale na powaznie,tak mocno sie nie stresuj tymi wybuchami,pozarami itd. Generalnie robi sie to na wlasne zyczenie-czyli niewlasciwa eksploatacja bateri. A zapalic w modelu moze sie kilka rzeczy-silnik ,regulator i to znacznie czesciej niz same beterie. Jesli zalozysz niewlasciwa baterie -rating C to oczywiscie szanse masz wieksze,ale raczej na jej usmiercenie niz wybuch.To sporadyczne wypadki na wskutek bledu-ludzi.
attyla Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Ciasne mocowanie pakietu nie jest zbyt dobre dla niego, lipole lubią się nagrzać w czasie pracy,. Lepiej zapewnić mu chłodzenie.
fredzio Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Ja instaluję swoje pakiety na rzep + opaska z rzepa obustronnego. Wytrzymało niejedną kraksę i sobie chwalę to rozwiązanie.
Milko Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Ja miałem tylko raz taką sytuację, po lotach wróciłem do domu ,a tu niespodzianka pakiet nie chce wyjść z modelu napuchł, niestety musiałem nieco rozebrać przód aby wyjąć pakiet :wink: Ten li-pol był stary miał kilkadziesiąt ładowań ,a w międzyczasie leżał w szafie naładowany prawie rok :wink: .Miał prawo napuchnąć :wink:
mammuth Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Pamietaj ,ze pakiet musi miec chlodzenie - to po pierwsze. Po drugie nie laduj zbyt wysokim pradem - i powinno byc ok - no chyba, ze naprawde pechowo trafisz na wyjatkowo kiepskiego lipolka
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.