zagiel Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witam wszystkich, mam na imię Paweł i modelarstwem-budowaniem modeli interesowałem się od dawna tzn. od podstawówki. Niestety z powodów finansowych oraz z racji tego, że mieszkałem w małej mieścince, w której nie było dostępu do sprzętu modelarskiego RC jedyne co mi pozostało to kartony do sklejania. Przez kilka lat powstawały okręty, samoloty, czołgi śmigłowce i inne takie tam różne modele. Teraz RC odżyło na nowo, a z racji tego, że zawodowo zajmuję się projektowaniem 2D oraz 3D pomyślałem, że można to wykorzystać na potrzeby modelarstwa. Mam ambitne plany aby stworzyć model 3D jakiegoś samolotu i na tej postawie zbudować latający model. Forum przeglądam od niedawna, ale widziałem że w tym temacie będzie można liczyć na porady doświadczonych modelarzy. W piwnicy powoli powstaje już pracownia, więc w najbliższym czasie plany budowy pierwszego samolotu RC będę wcielał w życie. Jak na dzień dzisiejszy dysponuję silnikiem MAGNUM XL46, i jetem w trakcie jego uruchamiania (silnik dostałem w "spadku" ale brakowało paru drobnostek). W oparci właśnie o ten silnik chciałem zbudować swój pierwszy model, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł startować z budową od takiego silnika? Liczę jednak na to, że doświadczeni koledzy - modelarze podpowiedzą mi co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witamy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi