Os@ Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Nigdy wcześniej nie korzystałem z forum i rozbiłem wiele modeli. Co do pierwszego proszę o wyrozumiałość. Człowiek cały czas się uczy. Mam nadzieję, że napisałem ten tekst w odpowiednim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witamy ale dodaj fotkę do profilu i napisz coś więcej o sobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Os@ Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Przygodę z samolotami rc zacząłem w 2004 r. od zakupu futaby exa 6, wszystkiego uczyłem się na własnych błędach, a pierwszy błąd jaki popełniłem to na pierwszy samolot to kupiłem Mustanga P-51D o rozpiętości 1,8 m. z silnikiem super tiger g90 i bałem się go puszczać aż do 2010 r. Błędów popełniłem dużo: nie wyważyłem modelu, nie sprawdziłem zasięgu, poleciałem z nienaładowanym pakietem w odbiorniku. A oto krótka historia: 2004: Futaba exa6 35mhz 2005: Mustang P-51D rozpiętości 1,8 m, silnik Super Tiger G-90 2008: Cessna rozpiętości 1,3 m, silnik O.S. LA 46 pierwszy próbny lot w 2010 r. nie była wyważona i się rozbiła sprzedana na allegro gdzieś do Pabianic w 2011 r. 2009: Mini Super Cub, Hobby Zone styropianowy elektryk, 3 kanały kierunek, wysokość, obroty. 2011: Górnopłat Kyosho o rozpiętości 1,3 m, silnik O.S. LA 46 z rozbitej Cessny (tą spalinówka nauczyłem się latać i też kilka razy ja rozbilem) 2013: Rozbiłem Mustanga i właśnie dlatego postanowiłem poszukać pomocy na forum co poszło nie tak, że mustang się rozbił a to link do filmiku od 14:05 A w 2012 lub 2013 zmieniłem nadajnik na spectrum dx6 2,4 GHz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Twoja opowieść wzruszyła mnie lekko. Podziwiam za upór i wytrwałość. Jeśli ŁDZ to Łódź masz blisko do mnie. Jeśli zechcesz przyjąć pomoc to ją oferuję. Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 No to teraz rozumiem super wpis Koledzy z forum na pewno pomogą jeśli tylko będą mogli A w samej Łodzi jest mnóstwo doskonałych pilotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Witamy na forum ! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi