dedo Opublikowano 10 Lutego 2008 Opublikowano 10 Lutego 2008 witam wiec tak mam regu-odbiornik setup i cos sie stało i nie mam w nim wstecznego i wariuje mi tzn. sam zaczyna skrecac dodaje gazu traci zasieg 2 metry odemnie prosze o pomoc
Tomisław Piotr Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 To wygląda jak odbiornik zintegrowany z regulatorem i bez kwarcu. Dziwne!
Barlu Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 Miejsce na kwarc jest. I widze tylko jeden kanal. Wiec cos nie tak. TO od jakies zabawki czy co? TO cos od samochodu chyba :mrgreen:
dedo Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Opublikowano 11 Lutego 2008 to nie jest od zabawki! miejsce na kwarc jest. Teraz wogole mi nie działa moze ktos chce kupic na czesci:D a da sie to zrobic?
Tomisław Piotr Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 Miejsce na kwarc, to nie kwarc. A zrobić się da, daj i powiedz co chcesz zrobić?
kuba Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 To na pewno od samochodu RC. Z tego co opisujesz to padło coś w układzie odbiornika skoro sam skręca serwem (zapewne wyjście na ten jeden kanał jest do serwa od skręcania) i robi co chce. Weź miernik i sprawdź czy antena nie jest urwana w środku. Jak to zrobić? Ustawiasz miernik na omomierz, otwierasz obudowę tego czegoś i szukasz miejsca gdzie przylutowana jest antena. na końcu anteny zdejmujesz izolację (ale tak mało jak tylko się da, byle był styk) i przykładasz 1 koniec miernika do anteny a drugi do pola lutowniczego. Taki zabieg wykluczy albo potwierdzi uszkodzenie anteny na co wskazują Twoje objawy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.