Zapi29 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 lMam problem z regulatorem REDOX 40A. Próbuję wejść w tryb programowania ale niestety mi się to nie udaje. Zacznę od początku. Zakupiłem używany model blizzarda z całym wyposażeniem. Po podpięciu odbiornika i zbindowaniu z silnika dochodził przerywany dźwięk. W tym czasie manipulator w nadajniku miałem ustawiony na min. Nie wiedząc co jest przyczyną tych dźwięków zacząłem ruszać manipulatorem. Prawdopodobnie w tym momencie wszedłem w tryb programowania i pozmieniałem ustawienia. Teraz wiem że powinienem najpierw odjąć zasilanie od regulatora, następnie ustawić rewers w nadajniku i ponownie podpiąć baterię. W każdym bądź razie efekt jest taki, że silnik zaczyna startować przy +135% i przy +150% nie osiąga wysokich obrotów. Jeżeli nadajnik ustawię na zakres -100% do + 100% to silnik się nie kręci. Próba wejścia w tryb programowania nic nie daje. Przy zmianie zakresu na -150% do +150% ponownie próbowałem wejść w tryb programowania. Robiłem to w następujący sposób: 1. Odłączyłem zasilanie od regulatora 2. Ustawiłem manipulator w nadajniku na max 3. Załączyłem napięcie do regulatora W tym momencie silnik zaczął wydawać dźwięki z jednakową częstotliwością. Przy ustawieniu manipulatora na min regulator przechodzi w tryb gotowości. W instrukcji ściągniętej z netu nie ma wzmianki o tego typu dźwiękach. Teoretycznie robię wszystko zgodnie z instrukcją ale niestety nie udaję mi się wejść w tryb programowania. Być może przyczyna tkwi w tym, że regulator startuje dopiero przy +135% i przy próbie wejścia w tryb programowania nie ma sygnału o maksymalnym wychyleniu manipulatora. W każdym bądź razie mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów posiada kartę do programowania. Być może przy jej pomocy oda się przeprogramować regulator. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi P.S. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ten regulator nadaję się do modelu motoszybowca, bo z tego co słyszałem to posiada on funkcję hamulca z tym, że nie da się jej ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 1. Ustawiasz zakres wychyleń drążka, nie w nadajniku, a regulatorze. Drążek gazu ustaw na maks., podłącz zasilanie regulatora. Po 2 sekundach silnik powinien wydać dwa dźwięki "pip-pip". Powtórzy tak jeszcze 3 razy. W tym czasie ściągasz drążek gazu na minimum. Zostanie odegrana melodyjka. I tak zaprogramuje się wychylenia drążka. 2. Jeśli przeczekasz te 4 sygnały "pip-pip", to wejdziesz w tryb programowania opcji np. hamulca, napięcia. Przywróć ustawienia fabryczne to jest ostatnia pozycja. Daje to dźwięk 1 długi i 4 krótkie - piiiip, pip, pip,pip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zapi29 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 dzieki za odpowiedz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi