Skocz do zawartości

Ładowanie Ni-Cd

Maybach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie za niskie napięcie do pakietu 7,2 V potrzebujesz na wyjściu ładowarki około 9 V

To po pierwsze

A po drugie, zaczyna mnei drażnić polska edukacja. Kończa szkołe podstawową nie mając fizyki ani chemi i nie znają jednostek podstawowych układu SI. poza tym na matematyche nie uczą ich o przedrostkach w jednostkach miar ! !!

mam pakiet 7,2 V 1500 Mah

Maybach z całym szacunkiem ale nie wiem czy twój pakiet ma 1500 Mega czegoś tam na godzine go nijak mi to nie pasuje :(

Moze tobie chodziło o 1500 mAh ?? to by wyjaśniało wszystko, jeżeli nie to gratuluje pakeitu i podizel się gdzie, za ile kupiłeś i ile to waży :)

Opublikowano

Niechcący sie shift wcisnął no :)

oczywiście że chodzi mi o 1500mAh, niestety waży 260 gram, ale koształ zaledwie 29 zł www.modele.sklep.pl

I nie mam do niego ładowarki i nie wiem czy zasilacz może być, albo ładowarka np. od telefonu...

Opublikowano

Ładowarka od telefonu to napewno nie. Do czego chcesz używac tego ceglastego pakietu ? Ja sam używam Multi-loadera (TITAN)- zasilacza z różnymi wyjściami prądowymi, a ta ładowarka moze ładować na raz do 10cell. (jednym słowem złom :D:D, ale jak narazie tylk oszybole mi w głowie)

Opublikowano

Pewnie chodzi o ten pakiet. Jest to pakiet do samochodów, a nie samolotów. Dlaczego tak tanio ?? Otóż dlatego, że jest to pakiet ni-cd, który jak wiadomo posiada efekt pamięciowy (w modelarstwie samochodowym ni-cd bardzo mało osób używa... spora większość przeszła już na ni-mh), posiada tylko 1500 mAh które w modelarstwie samochodowym starczają na bardzo mało, poza tym ten pakiet jest No Name... a jak wiadomo nikt nie lubi kota w worku. Reasumując: Pakiet o bardzo małej pojemności, starczający na pare minut jazdy, nienadający się raczej do latania z uwagi na swoją wage... Wg mnie są to pienądze wyżucone w błoto.

Po co to piszę ?? a piszę to dlatego aby nikogo nie korciło kupienie tego ;D, bo naprawde nie warto...

Pozdrawiam.

Opublikowano

Przyznaje całkowitą rację!

Na poprzednim forum już nie uczęszczam, napisali, ze pod względem wydajności pradowej jest dobry waga raczej nie nadaje sie samolotów, ale można i takie tam rzeczy :?

No szkoda uczymy sie na błędach, też i cudzych więc nie popełnijcie mojego błędu...

Pozdrawiam

A mnie pozostaje to naładowac i zobaczyc czy się nada NARAZIE!

Opublikowano

Obszedłem chyba z pół miasta w poszukiwaniu ładowarki do pakietu i nic.... nie mają takich! Nawet byłem na rynku....

Wszystko jest zrobione a nie ma ładowarki to się nazywa pech, a raczej niewiedza!

Pozdrawiam

Opublikowano

Ładowarka? Czy masz na myśli zasilacz? Znajdź może taki, żeby miał te nieco wyższe napięcie na wyjściu, a prąd na wyjściu najlepiej żeby wynosił 1/10 pojemności aku... Lub odpowiednio zaś 1/5, itd.

Pamiętaj jednak, że im mniejszym prądem bedziesz ładować każde aku, to tym bardziej będzie żywotne (o ile nie bedziesz zbytnio szalał :) ).

Opublikowano

A właśnie zasilacz a ładowarka to to samo?

Można naładowac akku samym zasilaczem?? :?:

Pakietu tego używać będę narazie do poduszkowca a raczej dwóch pakietów!

Byłęm dzisiaj w sklepie zważyć model i wyszło tak

sam model: 470 gram

dwa akku 530 gram :?

Razem 1000gram zasilany dwoma silnikami 400 6V

A jak da rade to włoże je do deproniacza, bo zamierzam coś zbudowa cw ferie! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.