bartek-91 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Witam Jakiś czas temu (już pewnie będzie z rok :crazy: ) zaczęłem budowę małego trenerka o rozpiętości 98cm pod silniczek spalinowy 1-1,5ccm. Obecnie mam zrobiony kadłub który wymaga jeszcze dokończenia, skrzydła w których zostało mi jeszcze wkleić dolny keson i zrobić lotki. Wszystko będzie oklejone folią. Jako napęd początkowo myślałem o asp 1ccm albo 1,5ccm ale obecnie mam troche wątpliwości. Może jakiś inny silnik byście polecili? Jaki rozstaw zastosować w łożu do silnika tej wielkości? Fotki z budowy wstawię troche później. PS. Ma ktoś może linki do sprawdzonych sklepów zagranicznych w których mają silniczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 os 15la był by dobry i miałbys zapas mocy co ja uwielbiam (mocy nigdy za wiele ) :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-91 Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 15LA?? :shock: Bez przesady model jest dedykowany pod 1ccm a 15LA ma 2,5ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 no co ja lubie miec zapas mocy jak dedykowany w jakis model 8.5 ccm to ja wsadzam 9.0ccm :mrgreen: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Ja polecam silnik os max 10LA, ktory w zupelnosci tutaj bedzie pasowal. Cena ponizej 200zlnp. tutaj: http://modelarski.com/index.php?page=product&id=454 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-91 Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Kilka fotek z budowy: Z silnikiem to się jeszcze wstrzymam ale prawdopodobnie będzie to asp .061, os 10 LA albo TT 1,2ccm. Jeśli ktoś ma adres do sklepu zagranicznego gdzie dostanę jeden z tych silniczków to był bym wdzięczny. I jeszcze powtórzę pytanie: jaki rozstaw w łożu silnika zastosować pod silniki jw.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 to kup łoże pod silnik od 1-2ccm i bedziesz miał już łoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.