tomu Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Chciałbym wiedzieć jaki Polski samolot podoba się wam najbardziej. Ja osobiście kocham całym sercem łosia wer B. Generalnie jest wiele zapomnianych konstrukcji a żyją w sercach i odległych planach, szukam pomysłu na elektryka w skali 1:14 może większej, zależy od gabarytów maszyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ponieważ jesteś ekspertem od turbino podobnych to proponuje : Iskrę . ale tak zmodyfikowana ,co by latała jak park-flayer ,bo choć bardzo mi się podobał film z lotw Su to jednak nie jest to model (na podstawie filmu) dla relaksacyjnego latania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Zaraz tam ekspertem :oops: Ja myślę o czymś starszym co jest rzadko spotykane, choć iskier nie widziałem wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Iryda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ani jednego ,ani drugiego jako model nie widziałem. Z tych starszych to coś nie coś lata. A te 2 to pionierskie tereny - do odkrycia w dziedzinie modelarstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ja gdzieś widziałem taką iskrę z poszyciem z cieniutkiej blachy i imitacją nitów a Iryda - no ciekawie się robi. Pamiętacie chyba po 89 roku już miał wyjść taki wynalazek zwany skorpion ktoś to kiedyś widział może jakieś rysunki, bo prototyp istnieje nie wiem tylko czy latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ja mam plan aby mieć kiedyś kolekcje modeli wiekszości polskich samolotów, dlatego dla mnie każdy polski. Sprzed 1939 to może być każdy. Po wojenne, bardzo chetnie bym widział - TS-8 Bies - PZL M-18 Dromader - PZL-101 Gawron - PZL-130 Orlik - PZL-230 Skorpion bardzo bym chciał zrobić, brzydki i zapomniany PZL M-15 (jedyny seryjnie produkowany turboodrzutowy samolot rolniczy) Więcej http://www.powiat.mielec.pl/poser/samoloty/index.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STASIO Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 może pzl 30 ŻUBR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 mi się podoba j-1 prząśniczka i karaś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 RWD-5 i RWD-9 PIEKNE!! Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 RWD 11 - piękna dwusilnikowa maszyna i co najważniejsze CYWILNA, a cywilnych makiet samolotów jak na lekarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Rwd-9 chyba będzie za jakiś czas dostępne. Więc nie ma sensu robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Z wojskowych - PZL P-46 Sum, PZL P-30 Żubr, RWD-8, PWS-10, LWS-3 Mewa Z cywilnych - PZL 44, RWD 3, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanacheim Freyr Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Tylko i WYLACZNIE RWD-5bis!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Mi podoba się: 1. PZL Wilga 35 2. PZL 130 Turbo Orlik 3. Szybowiec SZD-55 4. PZL-37 Łoś z podwójnym usterzeniem pionowym Pozdrawiam - Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Mi się dodatkowo podoba Iskierka ale poza kilkoma zdjęciami ni cholery nie mogę znaleźć jakiś rzutów, przekrojów czy cokolwiek przydatnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek116 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 PZL-230 Skorpion Zupełnie nie w temacie. Ta makieta Skorpiona ze zdjęcia była jakiś czas temu do kupienia. Fajnie byłoby mieć coś takiego w ogródku, ale nie miała kabinki i deszcz by się lał do środka :wink: PS Nie wiem kto to kupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Leda_g napisał/a:PZL-230 Skorpion Zupełnie nie w temacie. Wiem że toto nie miało nawet prototypu, ale nikt nie powiedział że mają to być tylko samoloty które latały i poza tym świetnie wygląda. Może należy pokazać że Polacy coś tam potrafią wymyślić, jak nie oryginał to może model. Ta makieta miała kabinkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Ta makieta miała kabinkę A nie miała! Jak się dobrze przyjrzysz, to zobaczysz tylko rant i górny pręt - bez oszklenia Tym niemniej fajna sylwetka! Z tego co pamiętam, to model do dmuchań przez długi czas leżał na szafie przy tunelu aerodynamicznym na MELu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.