hubert_tata Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Ta makieta miała kabinkę A ta, która była do kupienia nie, tylko drut jako zarys :] O ile dobrze pamiętam, po zakończeniu aukcji sam skasowałem wpis na forum dotyczący tej oferty. Ale to już jest naprawdę poza tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Wydaje mi się że ten wynalazek stał pół roku temu na Bemowie przy ekspozycji zestrzelonego Halifaxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Jak patrze po tych zdjeciach to scorpion straszna paskuda. Udalo mi sie znalez polska konstrukcje nie latajaca co prawda nigdy jak i skorpion ale jest piekna juz niedlugo bedzie fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Udalo mi sie znalez polska konstrukcje nie latajaca co prawda nigdy jak i skorpion ale jest piekna A nie chodzi o ten samolot Bielik lub ISKRA II z Bielska-Białej (latający) więcej http://stara.gorpol.pl/lotnictwo/bielik/oblot/bielik-oblot.html http://stara.gorpol.pl/lotnictwo/bielik/bielik.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 nie to nie to ale jest piekne widze to pierwszy raz ale juz weszlo na szczyt mojej listy na miejsce nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Mi się dodatkowo podoba Iskierka ale poza kilkoma zdjęciami ni cholery nie mogę znaleźć jakiś rzutów, przekrojów czy cokolwiek przydatnego. No muszę się przyznać, że pewne (raczej znaczące) kroki poczyniłem (jeszcze nie dopracowane plany w wersji elektronicznej+prawie cały kadłub). Z braku rzutów może nie jest ona (tzn. moja Iskierka) idealna, ale podobieństwo raczej jest ...tak mi się wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 to mosze choc screenshot z pulpitu nam pokaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 A może taki samolocik EM-11C Orka - też z Bielska Muszę powiedzieć że Marganski robi ładne samoloty Niedługo seryjnie produkowany. Więcej Margański zakłady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 to mosze choc screenshot z pulpitu nam pokaz Proszę bardzo : A skala(1:10)... to mały elektryk będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Witam A jak się Wam podoba motoszybowiec Bąk , konstrukcja A Kocjana z 1937 r , nie miał wtedy sobie równych na świecie i pobił wiele rekordów obecnie zupełnie zapomniany a to piękny i co najważniejsze świetnie latający motoszybowiec którym bardzo łatwo zaczepić się na termikę. Eksploatuję go 6 sezonów bez żadnej poważnej awarii , co prawda jest w skali która nie pasuje do tego działu bo 1 : 5 Pozdrawiam Henryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meran110 Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Ja gdzieś widziałem taką iskrę z poszyciem z cieniutkiej blachy i imitacją nitów a Iryda - no ciekawie się robi. Pamiętacie chyba po 89 roku już miał wyjść taki wynalazek zwany skorpion ktoś to kiedyś widział może jakieś rysunki, bo prototyp istnieje nie wiem tylko czy latał. Nie latał, nie latał bo to tylko makieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.