mammuth Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 I stalo sie !!! Wreszcie znalazlem troche czasu aby udac sie do sklepu (ok. 45 km) i zakupic mocowanie do smigla oraz smigielko 4.75x4.75 - silniczek 2700 kv oczywiscie z UH Przy okazji zanabylem rowniez pare goldow 3.5 mm - na zapas. A skoro juz w sklepie bylem to wzialem rowniez 2 bateryjki 400mah evo 20 i pare innych pierdolek - i okazalo sie, ze zostawilem fortune :? Wpadla mi jeszcze w rece delta - juz poskladalem XD - nie moglem sie oprzec a i jeszcze bateryjke do Aluli wzialem.... A teraz najlepsze... Jako, ze mam wydrukowane plany do Diablo (shock flyer) postanowilem przy okazji zgodnie z sugestiami uzyc depronu zarowno 6mm jak i 3mm - 6mm mam w szafie zbunkrowany, niestety 3mm nie - wiec co mi tam - jestem w sklepie - towar na polce lezy - wiec wzialem. I teraz najgorsze.... za depron zaplacilem, ale .... nie wzialem... czeka mnie kolejna wizyta w sklepie Obawiam sie tylko, ze znowu wroce z torba pierdolek i wymowkami "alez kochanie - przeceny byly - grzech bylo nie skorzystac" A mowili "jak kupisz EG to bedziesz mial czym latac przez rok" szkoda, ze nikt nie uprzedzil, ze innego ustrojstwa przy okazji bede mial na lat 10 :crazy: Chyba czas na odwyk jakowy sie zapisac... bo to modelarstwo mnie kosztuje wiecej niz zdrowy rozsadek podpowiada... ...ze nie wspomne ile czasu spedzam na upychaniu wszystkiego po szufladach i szafach, coby sie nie nie potykac i aby kot czego nie zezarl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Tak,to prawda.Wizyty w sklepach RC to niebezpieczne hobby. Tu jest po prostu wszystko za drogie,zwlaszcza te male elementy/galanteria. Gratuluje zelaznych nerwow przy kasie Po tym zimnym prysznicu,moze jednak zakupy online tutaj http://www.giantcod.co.uk/brushless-motor-c-25.html?osCsid=c1226f94f3a0beb5ccacf9c1e85e1a9c albo czekac na paczke z Azji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 albo czekac na paczke z Azji. A daj spokój! Tam znowu wszystko tanie, to wrzuca się do koszyka bez opamietania... Do :ass: to hobby! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Po tym zimnym prysznicu,moze jednak zakupy onlinetutaj Sa takie rzeczy Peter, ktore zanim kupisz to trza pomacac Peter-paralotnie napisał/a: albo czekac na paczke z Azji. A daj spokój! Tam znowu wszystko tanie, to wrzuca się do koszyka bez opamietania... Ostatnia przesylka z kraju kwitnacej czeresni, zawierala 50 % - niepotrzebnych nikomu o zdrowych zmyslach - rupieci modelarskich... Np. Po co komu 3 zapasowe regle 30A ??? No ja pytam sie po co ? .... i mysle "mogles dokupic 10 A bo tych na ten moment brakuje..." Parafrazujac... Probowalem sobie wszystko to jakos wytlumaczyc, ze za duzo tych silniczkow i szkoda kase tracic... ....Ale to jakby Truflowi tlumaczyc, ze miauczenie pod oknem o 3 nad ranem nie jest najlepszym sposobem zawierania przyjazni "okolosasiedzkich" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Zrobiłem porządek w modelarni i mam kilkanaście serw standard, kilka regulatorów ,ze 6 odbiorników i wszystko leży. A jak buduje model to okazuje się ,że nic mi z tego nie pasuje i kupuje kolejne graty. Jakiś totalny obłęd. Albo w końcu zdecyduje się na posiadanie max 2-3 modeli ,albo ... Ale co to za radocha mieć tylko 2 modele ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Mialem plany na poczatku aby posiadac 3... to bylo 8 miesiecy temu .... obecnie mam hmm wiecej..... i plany na kolejne hmmmm kilka Zabawne jest to, ze nie za bardzo mam czas latac. :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.