pacek Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 no i fokerek dorobił sie maski silnika, na razie jeszcze bez koloru, ale to już tylko kwestia czasu :mrgreen:przymiarka do kadłuba.oryginał miał kołpak, ale z takim czerwonym nosem wygląda trochę śmieszniemaskę zrobiłem z hipsu 1 mm waga maski to coś około 22g, trzeba będzie wyrzucić trochę ciężarków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songo78 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 A myslales juz o produkcji seryjnej? Pozdrawiam, Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 myślałem, ale trochę cienki jestem w rysowaniu, żeby coś wymodzić na cnc. poza tym, nie ma jak Camel, nie ma większego drania na niebie, chyba powstanie kolejna wersja rozwojowa, chyba już 5 albo 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 po tym jak prototyp fokkera 5 poległ pod Wincentowem, myślałem czy jeszcze wracać do projektu, ale że po garaży wałał się prawie gotowy drugi kadłub, postanowiłem reaktywować produkcję i zaczął powstawać prototyp nr 2, po numerze jeden odziedziczył usterzenie, płozę ogonową i baldachim górnego płata. W zasadzie miałem pomysł na wprowadzenie pewnych zmian w konstrukcji kadłuba, ale ten powstał jeszcze w zeszłym roku, może wprowadzę je w prototypie nr 3, jeśli takowy powstanie w zasadzie największe zastrzeżenia miałem do konstrukcji skrzydeł i tu przewiduję najwięcej zmian, myślę że również zmiany będą dotyczyć pokrycia modelu, planuje koveral - aspekt ekonomiczny ale nie tylko, wydaje mi się, że pokrycie takie dość znacznie usztywni i wzmocni konstrukcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songo78 Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Będę śledził, dużo fotek poproszę jeśli można Pozdrawiam, Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 kadłub prawie gotowy z przeszczepem stójek baldachimu z prototypu nr 1 w takim stanie waży 155g 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Misterna robota Panie, mój w stanie podobnym choć bez garba na razie i konstrukcja trochę inna jak się uda zrobię dziś par zdjęć, w zasadzie wstrzymało mnie wykonanie stójek a przeraża mnie samo lutowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi