tomson Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam Pochwalę się wykonaniem Zbigowego modulatora do aparatury Zebra Dzięki niemu powstała rasowa aparatura z możliwościami bijącymi o głowę mojego Flesha Aparaturkę robiłem wspólnie z bratem Ja elektronika, On mechanika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Mógł się Hubert postarać jak heblowal dziure pod LCD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekbrej Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam. Rzecz faktycznie godna uwagi , dlatego na początek (jeśli można ) dwa pytania: 1) Jakie są koszta takiej układanki ? 2) Jak z dostępnością elementów No i trzecie pytanie : Co ten modulator potrafi. Pozdrawiam Janusz. Zyczę satysfakcji z użytkowania tak zmodyfikowanego nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 1) koszty zamykają się w kwocie 50zł, jeszcze na piwo starczy albo dwa 2) elementy bez problemu dostępne w sieci, Problem może być z dostaniem wszystkiego w jednym miejscu tzn. jak wyświetlacz w firmie X był tani to albo nie było procka albo był drogi, Jak znalazłem tanio procka w firmie Y to znowu LCD był w zaporowej cenie Ja akurat miałem szczęście bo używaliśmy takich LCD w pracy Jeśli chodzi o możliwości to pewnie nie wymienie wszystkich albo po krótce 5 kanałów proporcjonalnych 2 kanały na przełącznikach pamięć 8 modeli i edycja nazwa miksery klapolotki, wysokość-klapy, klapy-wysokość, gaz-wysokość regulacja max i min wychyleń i punktu zero rewersy nieliniowość D/R alarm baterii timer ostrzeżenie o wychylonym drążku gazu Możliwość wykonania i podłączenia modułu syntezy (nad tym teraz będę siedział) P.S. @Motyl Obudowa była wredna pełno załamań i przetłoczeń więc wyszło tak jak wyszło Teraz będziemy robić od podstaw nową obudowę własnego projektu z pulpitem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Teraz będziemy robić od podstaw nową obudowę własnego projektu z pulpitem Na ten temat już Hubertowi mówiłem swoja opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr13 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A czy można gdzieś zdobyć schemat i wsad do procka? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A czy można gdzieś zdobyć schemat i wsad do procka? Szukaj tutaj: Zbigowy modulator Wiem że długie, ale tam chyba jest odpowiedź na Twoje pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekbrej Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 1) koszty zamykają się w kwocie 50zł, jeszcze na piwo starczy albo dwa W takim układzie pojawia się alternatywa dla drogich ( z górnej półki) urządzeń RC , zwłaszcza , że z kolei wykonanie całego toru w.cz. to są koszta jeszcze mniejsze (łącznie z odbiornikiem) Tak , tak, widzę mnóstwo postów przemawiających za tym, że to się nie opłaci, no ale ja mam zgoła inne przekonania w tej kwestii, tymbardziej, że już od kilku lat latam na własnoręcznie złożonej aparaturze (mówię tu o elektronice) - brakuje mi jedynie bajerów jakie mógłby dostarczyć ten rodzaj układu kodującego. Jeszce tak na marginesie dodam, że koszt odbiornika, przy dzisiejszych cenach elementów to zaledwie parę złotych. Być może już nie będzie to sztuką dla sztuki , a rachunek ekonomiczny przeważy szalę na stronę opłacalności tego typu działania. Pozdrawiam Janusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr13 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Dzięki hubert_tata To, że długie to super - można tam się mnóstwo dowiedzieć jasiekbrej - a pochwalisz się jakąś bazą schematów? Sztuka dla sztuki cz nie - to przecież cała przyjemność w tym by budować samemu - przynajmniej dla mnie. Albo przynajmniej wiedzieć dokładnie jak to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.