kilop Opublikowano 18 Lutego 2008 Opublikowano 18 Lutego 2008 witam wszystkich Przed weekendem chciałem zrobić sobie jakiś samolot na napęd tunelowy i wybór padł na mig-15 poszperałem po necie i trafiłem na już opracowany model. Niestety plany zamieszczone na rcgroups jak i na www.parkjets.com okazały się niedokładne a ja już miałem wycięte elementy. No wiec projket MIG w MIG już nie był w mig Praca zamiast zająć jeden dzień trwa już dwa dni żadne wręgi z planów nie pasowały wiec napisałem na http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=408661 o tym i z tego co widzę dzisiaj zamieszczono już poprawione ale niestety teraz brakuje w planach wręg kadłuba LOL Postanowiłem ciut zmienić konstrukcję płata co bedzie widać na fotkach Do napędu użyje Small FAN Tower Pro Do tej pory model wraz z silnikiem i bateria 1800 mah 15 C wazy około 330 gram . więc nie wyszedł ciężki . Kadłub wykonany z 5mm grafitowego podkładu pod panele bo to ma być prototyp następna wersja już w depronu 6 mm i skrzydła z 3mm konstrukcyjne teraz jest doł z 5mm i górne poszycie z 3 mm . Napędy do wyboru : wybór padłna ten środkowy http://www.londo.web4you.one.pl/mig-15/tunele_tyl.jpg Dziub został wzmocniony dwoma wręgami jedna wklejona wewnątrz druga na zewnątrz i nadany kształt. Prezentuje się całkiem nieźle a tu wewnątrz : Napęd i tunel : a tu pierwsze wczorajsze przymiarki :
Dj. Opublikowano 18 Lutego 2008 Opublikowano 18 Lutego 2008 No, no, mi zabrakł odwagi na wykonanie tego modelu z depronu - kupiłem gotowca w alfamodel. Prezentował się super, niestety poległ... (w locie rozpiął się pakiet jacki 3mm) i zostało z niego: turbinka i kabina... Fajny model sie zapowiada, informuj o postępach na bieżaco. Pozdrawiam
kilop Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Opublikowano 18 Lutego 2008 Moze dzisiaj uda mi sie serwa wlozyc i wszytko odpalic na probe jak juz go zloze to odrazu umieszcze nowe fotki zostala mi jeszcze kabina do zrobienia ale opalarke mam na drugim koncu miasta i juz dzisiaj mi sie nie chce po nia jechac . dzis wieczorem podpiolem regulator EZ_fly 40 A do small fan tp i dziala poprawnie jestem zdziwiony moca tego tunelu szkoda tylko ze nie mam jak tego zmierzyc ale powiem tak w rekach sie tego nie da utrzymac jzu bez wysilku i lape ciagnie do przodu
Barlu Opublikowano 18 Lutego 2008 Opublikowano 18 Lutego 2008 To pochwal się wyposażeniem Napisałeś tylko o turbinie, chyba że niedowidzę :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.