kilop Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 witam wszystkich Przed weekendem chciałem zrobić sobie jakiś samolot na napęd tunelowy i wybór padł na mig-15 poszperałem po necie i trafiłem na już opracowany model. Niestety plany zamieszczone na rcgroups jak i na www.parkjets.com okazały się niedokładne a ja już miałem wycięte elementy. No wiec projket MIG w MIG już nie był w mig Praca zamiast zająć jeden dzień trwa już dwa dni żadne wręgi z planów nie pasowały wiec napisałem na http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=408661 o tym i z tego co widzę dzisiaj zamieszczono już poprawione ale niestety teraz brakuje w planach wręg kadłuba LOL Postanowiłem ciut zmienić konstrukcję płata co bedzie widać na fotkach Do napędu użyje Small FAN Tower Pro Do tej pory model wraz z silnikiem i bateria 1800 mah 15 C wazy około 330 gram . więc nie wyszedł ciężki . Kadłub wykonany z 5mm grafitowego podkładu pod panele bo to ma być prototyp następna wersja już w depronu 6 mm i skrzydła z 3mm konstrukcyjne teraz jest doł z 5mm i górne poszycie z 3 mm . Napędy do wyboru : wybór padłna ten środkowy http://www.londo.web4you.one.pl/mig-15/tunele_tyl.jpg Dziub został wzmocniony dwoma wręgami jedna wklejona wewnątrz druga na zewnątrz i nadany kształt. Prezentuje się całkiem nieźle a tu wewnątrz : Napęd i tunel : a tu pierwsze wczorajsze przymiarki : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 No, no, mi zabrakł odwagi na wykonanie tego modelu z depronu - kupiłem gotowca w alfamodel. Prezentował się super, niestety poległ... (w locie rozpiął się pakiet jacki 3mm) i zostało z niego: turbinka i kabina... Fajny model sie zapowiada, informuj o postępach na bieżaco. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilop Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Moze dzisiaj uda mi sie serwa wlozyc i wszytko odpalic na probe jak juz go zloze to odrazu umieszcze nowe fotki zostala mi jeszcze kabina do zrobienia ale opalarke mam na drugim koncu miasta i juz dzisiaj mi sie nie chce po nia jechac . dzis wieczorem podpiolem regulator EZ_fly 40 A do small fan tp i dziala poprawnie jestem zdziwiony moca tego tunelu szkoda tylko ze nie mam jak tego zmierzyc ale powiem tak w rekach sie tego nie da utrzymac jzu bez wysilku i lape ciagnie do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 To pochwal się wyposażeniem Napisałeś tylko o turbinie, chyba że niedowidzę :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.