zywasmierc Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Witam, od pół roku latam sanwą. Nigdy nie miałem z nią kłopotów, lecz ostatnio po 100 metrach od modelu traci sygnał. Od zawsze latam na niepelnozasiegowym odbiorniku, ale kiedyś latalem póki było widać model. Czy ktoś wie jak można temu zapobiec? Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejox Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Najlepiej byłoby gdybyś sprawdził model na innym odbiorniku. Jeżeli wtedy będzie wszystko działało, możesz wykluczyć, że uszkodzona jest aparatura. Pozostanie wtedy sprawa odbiornika. Możliwe że jest urwana w nim antena i wtedy trzeba będzie ją zmienić. Napisz jeszcze jaki to jest model odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 ja latam na takim odbiorniku do granicy zasiegu wzroku (sporo wiecej jak 100m) i nic sie nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Sprawdź czy antena w odbiorniku nie jest naderwana oraz czy w nadajniku jest dobrze zamocowana. Przy okazji mozna sprawdzić kabel antenowy w nadajniku. Coś musiało Ci sie przytrafić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejox Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Kolega miał właśnie problem z tym odbiornikiem, RX-60. Wylatywał w powietrze i model raz reagował a raz nie. Sprawdzaliśmy na ziemi i jak odszedł od nadajnika o około 100m zupełnie tracił zasięg. Okazało się że o centymetr od odbiornika była urwana antena. Wystarczyło zmienić antenę i wszystko było już w porządku. Myślę że to właśnie ci się przydarzyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi