mavericknt Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Witam chciał bym serdecznie zaprosić na II zawody modeli makiet szybowców o puchar ATTP (Air Tow Team Poland).Zapraszam do zapisania się na stronie.Jakub Świsthttp://www.aeroklub....targ.pl/makiety
Gość Columb Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Czy coś się zmieniło, że w regulaminie znalazł się zapis "Dozwolone jest korzystanie z telemetrii (np.vario, napięcie, gps)", czy może zawsze tak było?
Gość Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Zmieniło się , zmieniło bo w tamtym sezonie byliśmy jeszcze w wieku dziewiętnastym aż tu nagle okazało się że mamy już dwudziesty pierwszy! Nawet szybownicy z Wysp Dziewiczych zaczęli się z nas śmiać.
Gość Columb Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 Rysiu dobrze to określiłeś Jak pisałem po zeszłorocznych zawodach w Kurowie że szykują się zmiany w regulaminie to niektórzy twierdzili że jak już to tylko kosmetyczne, a tu proszę. Taka możliwość raczej diametralnie zmieni przebieg zawodów i zdecydowanie zwiększy szanse tych z zawodników z vario bo będzie można od biedy latać w "zerku" a na "gołe" oko i ucho raczej trudno zauważyć że przelatuje się przez takie "zero". Podział na klasy standard i retro też chyba jest nowy? Przy powyższej możliwości raczej ucichną dyskusje nt. używania hamulców, tak w skrzydłach jak i w kołach, przy ocenie celności lądowania - masz to korzystaj, nie masz to cóż - nikt nie broni. Wg. mnie takie zmiany odbierają trochę z ducha rywalizacji i stwarzają większe szanse "zaawansowanym" modelom, co nie znaczy że oceniam je źle. Ale jak napisał Rysiu, mamy XXI w
mavericknt Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Opublikowano 8 Marca 2014 Tabela częstotliwości Vario PitLab. Komputer sam przydzieli kanał zawodnikowi. Tydzień przed zawodami i podczas rejestracji na lotnisku odbędzie się jeszcze weryfikacja.
mavericknt Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Opublikowano 23 Marca 2014 Do zawodów miesiąc i 3 dni zapraszam do zarejestrowania ułatwi nam to organizacje.
Wojtass_nt Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Kto sobie zapomniał to przypominamy, że już za 5 dni wspólnie latamy!
Marek C Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Witam ! Proszę mi podać ile mam zapłacic za wstęp na lotnisko w czasie zawodów jako osoba postronna , bo jeśli płaci osoba towarzysząca 30 zł to ile reszta .
mavericknt Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Jako kibic nic nie płacisz. Nie przysługuje wtedy ani obiad napoje ani wieczorne ognisko. Niestety w tych czasach wszystko kosztuje a że swojej kieszeni nie będę fundowal zawodów.
mavericknt Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Dziś wieczorem 24.04.2014 pojawi się informacja o odwołaniu bądź organizacji zawodów. Jeśli prognozy pokażą wieczorem choć jeden dzień dobrej pogody to zawody się odbędą)
mavericknt Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2014 W dniach 26-27.04.2014 na lotniku Aeroklubu Nowy Targ zostały rozegrane II Zawody Makiet Szybowców o Puchar ATTP. Były to zarazem pierwsze zawody w sezonie 2014. Jak wiemy wiosenna pogoda bywa kapryśna i do końca była zagadką. Jednak postanowiliśmy organizować zawody. Sobotni poranek przywitał zawodników deszczem. Lecz prognozy dawały cień szansy na popołudniowe i wieczorne latanie. Około godziny 14 pogoda na tyle się poprawiła że ogłosiliśmy rozpoczęcie startów. Na starcie stanęło 24 zawodników z Warszawy, Rybnika ,Tarnowa, Nowego Sącza, Gdańska a także koledzy ze Słowacji. W niedzielę pogoda umożliwiła loty od samego rana. Na początku zawodnicy latali pod jeszcze niskimi kłaczkami CU. Lecz i one dawały już słabe noszenia. Z każdą godzina warunki poprawiały się i o godzinie 13.30 zakończyliśmy loty. W sumie w obu klasach rozegrano po pięć kolejek. Zawody zostały rozegrane w 2 kategoriach klasa STANDARD (twarde skrzydła) były to głównie szybowce nowoczesne . Drugą klasą była klasa RETRO ( skrzydło miękkie żeberkowe) były to modele starszej konstrukcji. Bardzo chciał bym podziękować wszystkim sponsorom II zawodów makiet szybowców. Firmie PitLab(komputery pokładowe elektronika modelarska) która ufundowała 2 wariometry SkyAssystent. Firmie F3M która wspiera wszystkie nasze imprezy na lotnisku w Nowym Targu. Firmie PCD Salami bez której wieczorne ognisko nie było by tak pyszne!! Drukarni MK za oprawę graficzną plakatów i dyplomów. Aeroklubowi Nowy Targ za możliwość rozegrania zawodów i oprawę graficzna na stronie internetowej ANT. Podziękowania przesyłam patronom medialnym Podhale 24 i MIP . Burmistrzowi Miasta Nowy Targ za patronat honorowy nad naszą imprezą. No i w szczególności kolegom z sekcji modelarskiej Aeroklubu Nowy Targ. Bez niech ta impreza nie mogła by się odbyć . Chłopaki dziękuje!! Jeszcze raz wszystkim dziękuje za to że przybyliście na zawody do Nowego Targu. Mam też nadzieję że wam się podobało i zapraszam już na III zawody modeli makiet szybowców 25-26.04.2015. Jakub Świst Fot Daniel Urbaniak Michał Adamowski https://www.youtube.com/watch?v=iLbY8DBouDU
Arek Morawski Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Ja jeszcze dorzucę swoje 3 grosze: http://f3f.pl/ pozdrawiam wszystkich, było fajnie!
Rekomendowane odpowiedzi