byker Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Witam wszystkich! kupiłem pakiet LiFe 2s 2100 Top Fuel firmy Hacker. Mam problem z podłączeniem kabelków do balancera. Czy można prosić o podpowiedź jak naładować taki pakiet? Ładowarka to Robbe Power Peak. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Wtyczka raczej od pakietu 3s . Czarny przewód to "-" i jeżeli tylko wejdzie Ci ta wtyczka do gniazda od pokazanego balancera to minus na nim jest z reguły od dołu (wg załączonego zdjęcia, czyli od tej strony do której są wyrównane poszczególne gniazda). Jak masz miernik to sprawdź napięcia na wtyczce od pakietu - nie zaszkodzi. Program ładowania oczywiście wybierasz do LiFe 2s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byker Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Dzięki, niestety wtyczka nie wchodzi i to właśnie jest problem. Nie wiem jak połączyć kabelki żeby przystosować ją do adaptera. Kabelki są 4 ale to jest 2s: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Są takie fajne przejściówki (podobne wtyczki ma Flight Power) którymi można podłączyć pakiet bez przerabiania wtyczek (to jest druga opcja: zmienić wtyczkę). Jak znajdę to podeślę linki ale dopiero wieczorem. Jakie jest napięcie pakietu wg. naklejki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byker Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Ok, super. Nawet nie wiem jak te wtyczki się nazywają i trudno mi cokolwiek znaleźć. A parametry są takie: Continous: 30C(63A) Max Burst 50c (105A) , 2s 6.6v Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Pomierzyłbym napięcia na tej wtyczce. Podejrzewam, że są wyprowadzone osobno kable z obu ogniw. Tutaj jest opis dla LiPo (konstrukcja baterii taka sama) http://www.forbot.pl/forum/topics20/dla-poczatkujacych-akumulatory-litowo-polimerowe-vt6720.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Podobne "patenty" stosuje też Flight Power w swoich pakietach 2s - też wtyczka z czterema kablami, przy czym ten ostatni jest w ogóle niepodłączony Na wszelki wypadek sprawdź miernikiem. Będziesz potrzebował prawdopodobnie czegoś takiego http://www.modelemax...roducts_id=3882 może można znaleźć gdzieś tańsze. Na wszelki wypadek kontakt ze sklepem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byker Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Dzięki za podpowiedzi- najlepiej byłoby przerobić końcówkę i mieć święty spokój ale najpierw muszę sprawdzić miernikiem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi