mammuth Opublikowano 18 Lutego 2008 Opublikowano 18 Lutego 2008 Wiec udalo mi sie znalezc chwile czasu i oblatac Strikera. Zasilanie - Li-po hextronik 25C 2100 3S Regulator GWS 35A Silnik HXT 2835 (380S) 2700kv Brushless Inrunner Serwa hs-81 rozpietosc 940 mm dlugosc okolo 600 mm waga z pakietem 717 gram smiglo 4.75x4.75- bedzie wieksze... I stwierdzam, ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony !!! Przewidywalny-, szybki :twisted: latwy w lataniu (nie polecam jednak na pierwszy model :devil: ),zwrotny i - co dosc zaskakujace w tym rodzaju konstrukcji - ladnie "szybuje" - oczywiscie nie chodzi mi o latanie w termie ! ale o to, ze po wylaczeniu silnika (czy rozladowaniu pakietu) gdzies daleko - nie ma problemu z doleceniem do lotniska - predkosc minimalna dosc niska brak tendencji do "zwalania" sie na skrzydlo czy wpadaniu w jakis korek. Polecam - moj jest z drugiej reki i dosc "wymeczony" - ale kto wie czy nie pokusze sie o nowy - lub o solidne odnowienie tego. Jedyny problem jaki sie pojawil - silnik sie krztusi - w rozmaitych zakresach obrotow - wydaje sie jakby problem z timingiem. Teoretycznie zaden problem - mam karte do programowania - wypadaloby jej w koncu uzyc - tylko wlasnie spostrzeglem brak instrukcji :wall: - jakby ktos mial i mogl podeslac instrukcje do programatora GWS - bede zobowiazany. Jesli nie to trudno - poszukam instrukcji do regulatora (gdzies mam :wall: ) i pobawie sie dragami :devil:
Ładziak Opublikowano 18 Lutego 2008 Opublikowano 18 Lutego 2008 Wiec udalo mi sie znalezc chwile czasu i oblatac Strikera. Nie liczy się! Nie ma ani filmu, ani fot! :evil: Żeby mi to było ostatni raz! :twisted: :wink: :wink: :wink: Gratulacje!
mammuth Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Opublikowano 18 Lutego 2008 Nie ma ani filmu, ani fot! Niestety bylem sam ... :roll: Żeby mi to było ostatni raz! Wlasnie - wiec mam nadzieje, ze jutro znajdziesz chwile i popstrykasz jak latam
hubert_tata Opublikowano 18 Lutego 2008 Opublikowano 18 Lutego 2008 podeslac instrukcje do programatora GWS Może taka? http://www.gws.com.tw/images/note%20book/e_gwpgm001.jpg
mammuth Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Opublikowano 19 Lutego 2008 Dzieki Zaczynam psuc :twisted: -juz pozmieniane na najwyzszy :twisted: -smigielko zmienione na 5.25x4.75 Do czego sluzy ustawienie driving/starting frequency ??? - patrzylem w googlach ale nie znalazlem - nawet nie wiedzialem, ze takie ustawienie jest :oops: - jakies sugestie ?
mammuth Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Opublikowano 6 Maja 2008 Wstawiam na szybko kawalek ktory sie nadaje - reszta wymaga troche ciecia - kamerzysta nie nadazal Pozdrawiam wszystkich, ktorzy czekali - tych jak to mowia "wiernych kibicow" PS. i jak Ladziu ? usatysfakcjonowany ?
Ładziak Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 PS. i jak Ladziu ? usatysfakcjonowany ? No teraz to co innego! :jupi: Ale wyjec . Fajnie widać drastyczną zmianę prędkości, gdy wyłączasz silnik i modeli zaczyna spokojnie szybować.
mammuth Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Opublikowano 6 Maja 2008 Mam jeszcze troche wiecej materialu filmowego, ale wymaga sporych ciec - kolega nie nadazal i polowa filmu to tylko halas - ale czasu mam malo i placzace dziecko wiec musze poczekac. Dodam tylko, ze aby wywazyc model - dodalem troche olowiu na ogon - co oznacza, ze wkrotce jeszcze mocniejszy silniczek sie pojawi na wyposazeniu XD Dzieki za cierpliwosc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.