-==PEGAZ==- Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 15 czerwca 2006r. na forum Alexa napisałem: Heh ... właśnie dziś zamówiłem taki sam pakiet. No i muszę powiedzieć jedno. Po 2 latach używania Dualsky 132mAh 12C 3S1P jedna cela padła. Ot tak sobie ma 0.03[V]. Zauważyłem dziś, że jest nieco okrągły pakiet. Ani nie przeciążany, ani zbytnio używany, jedną celę szlag trafił. Ale na pozostałych równiutko 3.81[V]. Ogniwa ładowane osobno, na razie bez balancera (ale czekam na "klubowy"). No cóż. Pierwsza celka do utylizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 jedna cela padła. Ot tak sobie ma 0.03[V]. środkowa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@verick Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ja musialem wyrzucic wszystkie 4 pakiety Dualsky 1320 jakie kupilem Co prawda latalem na 80-90% ich mozliwosci ale skoro producent cos napisal to tak byc powinno, a nie jest. Modelarze mowia, ze max co mozna z nich bezpiecznie wyciagac to 50% tego co jest napisane. Ja mialem 12-15C. Tak wiec ich nikomu nie polecam obecnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 środkowa ?? Dokładnie !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@verick Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Aha, jest taki modelarz z W-wy, ksywa Doman, z tego co pamietam, to on tez mial problem z tymi pakietami 1320. U mnie srodkowa 2 razy padla. Z tych dobrych co mi zostaly zrobilem piaty pakiet ale tez mi on szybko padl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ja używam takiego pakietu od dwóch lat. W zeszłym roku trochę niechcąco pociągnąłem z niego grubo ponad 15C i trochę spuchnął. Potem wrócił do normy. Używam też Kokama o trochę mniejszej pojemności i o ile silnik lepiej reaguje na gaz z Kokam-em to ten częściej ma rozjechane cele na balanserze od Dualskich. W okresie ciepłych dni tygodniowo wykonuję jakieś 5 lotów na każdym pakiecie, a może nawet więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.