Pilot84 Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Witam. Jestem na etapie sklejenia wszystkich arkuszy planów modelu. Będę na bieżąco relacjonował budowę modelu, ale chciałbym się was zapytać co zastosować zamiast bowdenów? Bo dużo razy w necie spotkałem się z innymi rozwiązaniami tylko nie wiem jakimi?
rapier Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Bo dużo razy w necie spotkałem się z innymi rozwiązaniami tylko nie wiem jakimi? Dobre :-D Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
rapier Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 skoro spotkałeś się w necie z wieloma rozwiązaniami to powinieneś wiedzieć z jakimi. Przeczytaj jeszcze raz to zdanie co napisałeś
Masło Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Chodzi mu chyba o to, że widywał w necie np. pręty węglowe jako popychacze i teraz nie wie co będzie najlepsze.
rapier Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Ależ ja wiem o co mu chodziło. Jednak napisane zdanie brzmiało wręcz śmiesznie Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Pilot84 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Wita po dłuższej przerwie, może nie przedstawiam fotek jak kolejno składam model ale tu zamieszczam moje dwie połówki skrzydeł, które są na ukończeniu. Każda z tych połówek waży po 35g (poniżej fotki). Przeszły już wstępne szlifowanie i teraz ważą po 33 g
Pilot84 Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Opublikowano 4 Maja 2014 Po przerwie zapraszam na kolejną porcję zdjęć z moich prac przy skrzydełkach:
kielonnn Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Hmm na wstępie wzmocnij łączenie ostatniego żebra, spływu oraz natarcia z końcówką w której będzie kołek, bo przy pierwszym rzucie może zostać ci kołek z resztą skrzydła (końcówką) w dłoni . Ogólnie wygląda OK, choć w balsie się nie bawie powodzenia
Pilot84 Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Opublikowano 8 Maja 2014 Dzięki za porady, Jeżeli chodzi o te wzmocnienia, to mam je juz zrobione,ale nie miałem czasu wrzucić fotek na forum
Pilot84 Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Opublikowano 2 Lipca 2014 Powolutku do przodu Widze, że nikt nie wypowiada się w moim temacie, no cóż dodaje kolejne swoje fotki z gotowego modelu, Przód kadłuba jest trochę większy niż wg planów, ale to tylko ze względu na to że nie posiadam mniejszych serw. Model jest po pierwszych niedzielnych lotach, które oczywiście zakończyły się paroma kraksami. Niestety mam do zrobienia parę poprawek 2
baciany Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 Mam kilka pytań: 1. Jak lata ten sprzęt? 2. Masz plany podesłać? 3. Jak aparatura HK spisuje się w tym modelu i ogólnie jak się spisuje bo zastanawiałem się nad jej kupnem lecz wszyscy polecają t9x :]
Rekomendowane odpowiedzi