PITREK Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Witam!!! Jaki polecilibyscie mi sprawdzone tańsze serwa do Easy Stara. Ja byłem nastawiony na Histec HS-81, ale sztuka kosztuje 54zł. Nie musza byc to serwa za 20zl, takich nawet nie chce, ale zeby byly tansze od hitecow. Jakie serwa moglibyscie mi polecic z gabarytami i osiągami podobnymi do Hiteców!? Proszę o Odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=31_38&products_id=110 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 http://www.modelarski.com/index.php?page=product&id=4056 Wystarczy wpisac w google "odpowiednik +hs-81" i masz wyniki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITREK Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Dzięki, a czy szybkość serwa dla początkujacego modelarza(pilota) ma duże znaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Nie ma... oczywiscie w granicach rozsadku - ale takich nierozsadnych to sie nie da kupic - chyba, ze na specjalne zamowienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Pisałem ostatnio pytanie o to serwo ale nikt nie odpowiedział więc zaryzykowałem. Przyszło do mnie wczoraj i jak na razie nie odbiega jakością od hs81. Nie latałem jeszcze na nim, ale luzy są prawie zerowe i jest minimalnie wolniejsze niż pierwowzór. Rozmiar ten sam, jedyny problem to krótszy kabelek niż w oryginale bo tylko 17cm. Przyznam, że nawet dźwigienki jakieś takie większe i porządniejsze niż w hs81. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Micro serwo. Hs -siła ciągu 2,6/3,0kg/cm, -prędkość 0,11sek/0,09sek, -waga 16,6g, -wymiary 30x12x30mm. Odpowiednik serwa HS 81 , siła 2,3kg/cm prędkość 0,18s/60stopni waga 17g wymiary 28,5x13,3x30,6mm Tak najłatwiej porównać ,ja jednak wybrał bym to pierwsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Oczywiście, Hitec lepszy. Ale zamiennik niemal dwukrotnie tańszy co u młodszych modelarzy ma ogromne znaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 "Ale zamiennik niemal dwukrotnie tańszy " I w tym tkwi największy problem :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 jaki problem? kto tu widzi problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Problem co wybrac i na co mnie stac .To lepsze a to tańsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITREK Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 No to teraz już niewiem?? Jakie wkońcu mam kupić jakie wy byście kupili?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Ja bym kupił (i kupiłem) zamienniki ze względu na cenę. Oryginalne serwa są lepsze, ale jeśli się dopiero uczysz to jakościowo różnicy nie poczujesz nie mówiąc już o szybkości serwa. Hitec ma tą przewagę, że są dostępne tryby zamienne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Ja jakbym miał kasę brał bym Hiteca. Ale jak ograniczony fundusz to zamiennik :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITREK Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Wielkie dzięki Chyba jednak kupie Hiteci wole dopłacić i nie mieć problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Ja kupiłem 4 serwa Tower Pro MG-16R jako zamienniki HS-81. Mają identyczne parametry i posiadają zębatki metalowe. Działanie serw jest prawidłowe i ładnie się centrują. Jedno tylko mnie zastanawia. Serwa, generują jakieś tam sobie popiskiwanie (delikatnie piszczący dźwięk) i nie zawsze. Do tej pory nie spotkałem się z czymś takim i nie wiem czy mam je reklamować, czy ten typ poprostu tak ma i dać sobie spokój. Sprawdzałem testerem do serw i na różnych odbiornikach i jest tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITREK Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Myślałem o nich, ale one są dużo cięższe od hiteców!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 To piszczenie to prawdopodobnie sygnał PWM z silnika... Raczej nie powinieneś się tym przejmować jeśli serwa pracują dobrze. Pisk powinien się nasilać w miarę wzrostu obciążenia na serwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Właśnie do takiego samego wniosku doszedłem, że to silnik tak piszczy. Sprawdziłem chyba z 10 serw różnych firm i tylko te tak piszczą. Ciekawa sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITREK Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Czy istnieje taka możliwość podłączenia lotek pod jedno serwo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.