Skocz do zawartości

miksowanie gazu z SW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nigdzie nie mogę tego znaleźć, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak zmiksować kanały w Turnigy 9x na oryginalnym sofcie tak żeby podczas dodawania gazu jednocześnie odchylał się ster wysokości?? Czy to się robi na pokrętłach?? I do czego są te pokrętła??

Pozdrawiam i dziękuje

Opublikowano

Chcesz, żeby model nie zadzierał przy większej prędkości? Zrób skłon silnika, przy miksowaniu gazu z SW będzie Ci się ciężko wstrzelić w dobre ustawienie. Poza tym możliwe, że model będzie dziwnie się zachowywał w powietrzu. Skłon jest "naturalniejszy" i moim zdaniem lepszy.

Opublikowano

No tak tylko ... jak mam EG Pro to na przyklad nie mam już wpływu na kąt zaklinowania i inne cuda, a wręga silnika też już ma przewidziane kąty itd, a żeby było weselej to ten model tak ma ... więc też jestem ciekaw jak to sobie ustawic w tg9x.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

skłon już jest ii to duży, w locie powolnym nic sie nie dzieje a jak dodaje gazu to model strzela w góre jak rakieta:D

Opublikowano

Spróbuj go na początek leciutko przeważyć na przód, powinno sporo pomóc. Swoją drogą to normalne zjawisko, są piloci (modelarze) latający praktycznie bez SW a zamiast tego umiejętnie posługują się gazem.

Opublikowano

Ale tu nie ma mowt o przesuwaniu SC, jest ustawiony idealnie do szybowania i koniec. Wszyscy zawsze piszą "ten typ tak ma" więc zakładam, że tak właśnie ma być w przypadku EG Pro.

Nie rozumię czemu, to taka tajemnica wielka. Ja u siebie mam ustawione to tak,. Na pierwszym wolnym mixie:

Master: THR

Slave: ELE

Offset: 100

Uprate: 010

Dnrate: 0

SW: ID1

Korekta działa za połową drążka gazu, im więcej gazu tym lepiej to działa i mniej trzeba korygować na SW, przy pełnym gwizdku leci tak jak bóg przykazał.

Opublikowano

Ja się już pogubiłem ... czy piszemy o Eg Pro czy o innym modelu, o którym autor tematu nie napisał ..

Opublikowano

Autor pisał pewno o innym, modelu ja się podpiołem z EG. Z resztą nie rozumie jakie to ma znaczenie. Autor chce wiedzieć jak to ustawić, a ja chcę zweryfikować moje ustawienie bo nie do końca jest tak jak bym chciał.

Opublikowano

skłon już jest ii to duży, w locie powolnym nic sie nie dzieje a jak dodaje gazu to model strzela w góre jak rakieta:D

witam!sprawdź kąt zaklinowania statecznika poziomego.miałem identyczny problem w moim YAKu -54 i po regulacji problem zniknął.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.