tomek.dzieciol Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Cześć, Z nudów i chęci budowy czegoś nowego zabieram się za coś zupełnie nowego w moim modelarskim życiu a mianowicie model odrzutowca. Chcę przetestować kilka rozwiązań z którymi nie miałem wcześniej styczności, tu Panowie i Panie będzie pole do popisu dla Was za co odwdzięczę się fotorelacją Zestaw CNC kupiony i wstępnie obrobiony, drobne części kupione i czekają na montaż. http://allegro.pl/je...4004965187.html Nasuwają się pierwsze pytania na które muszę odpowiedzieć przed podjęciem następnych kroków. - Wybrałem napęd pchający, proszę o pomoc w dobraniu jakiegoś sensownego zestawu. ( planowane zasilanie s3 2200 bo takie posiadam choć jeśli powiecie że to się nie nadaje to zadbam o coś innego ) - Proszę o propozycję serw ( chciałem użyć hs 55 na wszystko ) Chcę podjąć się pierwszego kontaktu z laminowaniem, szukałem zarówno na forum jak i w sieci informacji nt laminowania i muszę przyznać że wujek google jak rzadko kiedy , nie pomaga. Jest całkiem sporo info nt. laminowania, robienia form odlewów itp technik lecz nie znalazłem NIC na temat pokrywania rdzeni lub całych części laminatem. Chcę stworzyć coś takiego: wiem że to jest kewlar ale chodzi mi technikę i jakość wykonania takiego cuda. Nasuwa się jeszcze inne pytanie jak pokryć kadłub aby uzyskać taki efekt? W weekend będę testował moje pomysły nt. wykonania tych części na odpadach i zdam relację co z tego wyszło. pozdrawiam, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Magicznym słowem jakiego powinieneś szukać w Google jest "vacuum bagging" z kombinacją słów np. Wing, dlg, model itd. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi