Stefanek0910 Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 Witam Dawno nic nie pisałem tutaj na forum (z braku czasu-szkoła;/) ale zaglądać zaglądałem;p Dobra koniec tego OT :twisted: przejde do sedna sprawy Potrzebuje pomocy w programie do projektowania 3d- Solid Works. Potrzebuje wykonać w nim bryłe 3d kadłubu modelu. Czy jest możliwość aby z planu z AutoCada przenieść do Solida wręgi kadłuba??? Chodzi mi o to aby na jedną płaszczyznę w Solidzie przypadała jedna wręga. A później to już wiadomo, odległości między wręgami regulowało by się w Solidzie odległościami poszczególnych płaszczyzn. Tylko czy jest możliwość aby z AutoCada przenieść element do Solida???? :crazy: :roll: :idea: Jeżeli jest osoba która zna odpowiedź na to moje jakże ekscentryczne pytanie :lol2: to prosił bym o podzielenie się wiedzą Oczywiście z góry serdecznie dziękuj
Motylasty Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 Pogadaj z Mamrko25 : http://pfmrc.eu/profile.php?mode=viewprofile&u=406 Jest projektantem, zna autocada i solida.
mmarko25 Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 Czesc Ja tez juz dawno nie pisałem na forum, ale czasem zaglądam.. - jak zwykle brak czasu. Co do programów 3D... Niestety nie znam Solida, na codzień pracuję w najnowszym Inventorze. Bardzo polecam ten program, szczególnie najnowszą wersję. Jak wiadomo AutoCad i Inventor to produkty jednej firmy, wiec poruszanie sie pomiędzy tymi programami oraz współpraca to żaden problem. Poprostu otwierasz plik autcada, - zaznaczasz wręgę, - kopiujesz (ctrl - C) - otwierasz Inventora (tryb szkicu) - i wklejasz to co skopiowałes (ctrl - V) Dalej juz wiadomo co robic. Niewiem czy to zadziała z Solidem, ale warto spróbować. Powodzenia i daj znac czy sie udało:). Jeśli nie zadziała, bedziesz musiał poszukac pomocy na jamis forum dotyczącym projektowania w 3D, lub przesiąść sie na Inventora. pozdrawiam
Boogie Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 Mozliwe, ze w solidzie podobnie jak w rhino, mozna po prostu importowac pliki z cada. Wowczas trzeba otworzyc plik poprzez import, obrocic je w odpowiedniej plaszczyznie i przesunac w odpowiednie miejsca.
Stefanek0910 Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Opublikowano 24 Lutego 2008 Troche dzisiaj walczyłem w Rihno ale szczerze mówiąc bez konkretnego efektu;/ Na Solidzie wygasła licencja (aby odnowić musze czekać na brata...) a co do propozycji Mmarko25 to wydaje mi sie że jest bardzo trafna Ale żeby uruchomić inventora też musze czekać na brata :? tak więc może to potrwać jakiś czas :evil: Nie mniej jednak dziękuje za Wasze sugestie Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.