Stefanek0910 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Witam Dawno nic nie pisałem tutaj na forum (z braku czasu-szkoła;/) ale zaglądać zaglądałem;p Dobra koniec tego OT :twisted: przejde do sedna sprawy Potrzebuje pomocy w programie do projektowania 3d- Solid Works. Potrzebuje wykonać w nim bryłe 3d kadłubu modelu. Czy jest możliwość aby z planu z AutoCada przenieść do Solida wręgi kadłuba??? Chodzi mi o to aby na jedną płaszczyznę w Solidzie przypadała jedna wręga. A później to już wiadomo, odległości między wręgami regulowało by się w Solidzie odległościami poszczególnych płaszczyzn. Tylko czy jest możliwość aby z AutoCada przenieść element do Solida???? :crazy: :roll: :idea: Jeżeli jest osoba która zna odpowiedź na to moje jakże ekscentryczne pytanie :lol2: to prosił bym o podzielenie się wiedzą Oczywiście z góry serdecznie dziękuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Pogadaj z Mamrko25 : http://pfmrc.eu/profile.php?mode=viewprofile&u=406 Jest projektantem, zna autocada i solida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarko25 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Czesc Ja tez juz dawno nie pisałem na forum, ale czasem zaglądam.. - jak zwykle brak czasu. Co do programów 3D... Niestety nie znam Solida, na codzień pracuję w najnowszym Inventorze. Bardzo polecam ten program, szczególnie najnowszą wersję. Jak wiadomo AutoCad i Inventor to produkty jednej firmy, wiec poruszanie sie pomiędzy tymi programami oraz współpraca to żaden problem. Poprostu otwierasz plik autcada, - zaznaczasz wręgę, - kopiujesz (ctrl - C) - otwierasz Inventora (tryb szkicu) - i wklejasz to co skopiowałes (ctrl - V) Dalej juz wiadomo co robic. Niewiem czy to zadziała z Solidem, ale warto spróbować. Powodzenia i daj znac czy sie udało:). Jeśli nie zadziała, bedziesz musiał poszukac pomocy na jamis forum dotyczącym projektowania w 3D, lub przesiąść sie na Inventora. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Mozliwe, ze w solidzie podobnie jak w rhino, mozna po prostu importowac pliki z cada. Wowczas trzeba otworzyc plik poprzez import, obrocic je w odpowiedniej plaszczyznie i przesunac w odpowiednie miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Troche dzisiaj walczyłem w Rihno ale szczerze mówiąc bez konkretnego efektu;/ Na Solidzie wygasła licencja (aby odnowić musze czekać na brata...) a co do propozycji Mmarko25 to wydaje mi sie że jest bardzo trafna Ale żeby uruchomić inventora też musze czekać na brata :? tak więc może to potrwać jakiś czas :evil: Nie mniej jednak dziękuje za Wasze sugestie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.