robak56 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Witam, Właściwie to mam już namierzony sprzęt w jednym sklepie i bardzo Was jako weteranów proszę o opinię czy warto, czy bardzo mnie sklep okroi... Ma to być sprzęt wykorzystywany do pracy, czyli kręcenie filmów i robienie zdjęć z powietrza: Zestaw oparty na ramie hexacoptera F550 z gimbalem i kamerą GoPro oraz systemem transmisji obrazu: 1. F550 ARF kit – 1 399 zł 2. NAZA-M V2 + GPS - 1 749 zł 3. Wysokie, sztywne podwozie - 69 zł* 4. Aparatura Futaba 10J – 1 490 zł 5. Pakiety LiPo 4950 mAh 3S - 250 zł x 2 szt = 500zł 6. Ładowarka Graupner UltraQuick 70 - 455 zł 7. Gimbal DJI Zenmuse H3-2D - 1 499 zł 8. Kamera GoPro Hero 3+ Black Edition – 1 899 zł 9. Nadajnik i odbiornik video 5,8GHz DJI - 849 zł 10. Bateria LiPo 3s 2200mAh do odbiornika z monitorem - 129 zł 11. Bateria do zasilania nadajnika LiPo 3S 1200 mAh - 99 zł 12. Monitor do podglądu na żywo Liliput- 899 zł 13. Mocowanie monitora do aparatury - 75 zł 14. Montaż, konfiguracja i oblatanie - 800 zł Nad kamerą się jeszcze zastanawiam...i tu znowu pytanie czy da się ten gimbal przerobić pod inną kamerę? Z góry dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Cotam, odbijesz sobie na pierwszym zamówieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak56 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Trochę się boję o te zamówienia...nie wiem jaki będzie popyt... Chodzi też o to czy tą platformę będzie można rozbudowac żeby np podwiesić cięższy aparat? Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 A świadectwo kwalifikacji masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak56 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 No dopiero teraz doczytałem... Ciężko zdobyć takie świadectwo? Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Trochę okroi. Nadajnik wystarczylby za 400 zl, pakiety 5000 3S można kupić polowe taniej, ladowarka wystarczylaby Ci gorsza, ale wystarczającą za ok 150, może 200zl, go pro 3 można zlapac taniej, lipo 2200 3s cena zdwukrotniona (zakladam ze brak informacji jaki to konkretnie pakiet oznacza ze tani), itp itd. Ale tak to jest. Polecam zapoznać się na spokojnie z tematem a zaoszczedzisz z polowe tej kwoty na bank. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak56 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 No to rzeczywiście trochę można zaoszczędzić... Tyle że sam tego wszystkiego nie ogarnę... Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Moje zdanie jest takie ze nie powinieneś tego dotykać bez porządnego przynajmniej teoretycznego ogarnięcia. Inaczej ryzykujesz dość mocno sprzęt i przede wszystkim swoje i innych bezpieczeństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak56 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Mam zamiar zrobic swiadectwo kwalifikacji, wiec pewnie posiade niezbedna wiedze potrzebna do pilotowania:-) gorzej bedzie z doborem sprzetu... Wysłane z mojego PentagramTAB7.6 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 czytać, czytać, czytać, nic nowego w tym temacie nie wymyślisz, a reszta informacji została już napisana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Dobór sprzętu zacznij od biedronki za 40$ i kilku-kilkunastu godzin lotu Nie żartuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak56 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zamiast biedronki będę latał z kolegą jego phantomem:) Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 To spoko. Grunt, żebyś nie uczył się latać na tym co zamierzasz zbudować. Mogłoby to dość mocno obciążyć twój portfel i samopoczucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak56 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zdaje sobie sprawę... Nie wiecie czy jest na forum ktoś kto ma świadectwo kwalifikacji na UAVO? Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper20 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Ja mam od dłuższego czasu takie świadectwo! A co chcesz wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak56 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Jaka wiedzę trzeba posiadać, skąd wziąć materiały do nauki? Jeśli coś masz możesz podać na PW. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak56 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Odswieżę trochę temat bo zebrałem juz fundusze i trzeba się zabrać za kompletowanie sprzętu... Czy kamera gopro 3+ black nada się do filmowania i zdjęć z powietrza, chodzi o zdjęcia komercyjne, reklamowe...? Czy lepiej zainwestować w jakiegoś bezlusterkowca...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi