kaszalu Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Dzięki za info - po 11 pogoda będzie gorsza zgodnie z zapowiedziami... Dlatego celuję ok 10, podobno przy pełnym słoneczku ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Ja dalej walczę o życie (znaczy z katarem walczę) tak więc kicha (m). A będzie filmik z oblotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Jeszcze nie w tym tygodniu Jurek - celuję z oblotem za tydzień - konieczne trochę wykończeniówki, której z uwagi na inne zajęcia i wyjazdy nie miałem kiedy zrobić ... Jutro tylko elektrycznie i relaksacyjnie na ASW 15 - tak na trzy "bakterie" !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K. Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Na lotnisku kolejne wspaniałe maszyny. Te większe dziś tylko statycznie, obloty wkrótce. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Dzisiejszą szarość lutowego dnia na łączce rozświetliły pięknie wykonane i pomalowane modele Krzyśka i Damiana ! Szczena wszystkim z "kłapnięciem o glebę" opadła Modele po złożeniu były testowane , silniki odpalone i regulowane, potem mały "taxing" po lotnisku. Oblot ( chociaż paluszki ich mocno dzisiaj świerzbiły do drągów) planowany w przyszłym tygodniu, w tym również może mojego "transformersa" - będzie się działo !!! Marcin oblatał małego "alulowatego", wyposażonego w żyro chińczyka do FPV - fajnie śmiga po lekkiej korekcie wyważenia - gratulujemy ! W powietrzu standardowo kilka Cubów, ASW15 i dron naszego cameramena - czekam z niecierpliwością na fotki i filmy bardziej zaawansowanych fotografików - moja skromna relacja jak zwykle z telefonu . Piękny dzień i sympatyczne spotkania , warto było przyjechać !!! Pozdrowienia dla Wszystkich. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WALDENGERD Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Ale mnie nakręciliście - czas zbudzić się z zimowego snu i też polatać ...... uf ..... fajnie spędzony dzionek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Filmik z dzisiejszych lotów , zmontowany na szybko poprawiony już z dźwiękiem 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 My w ogóle nie poszliśmy spać Opisał już wszystko Andrzej ja dodam kilka moich fotek z kamery Filmik troszkę później bo materiału dużo i trzeba troszkę popracować 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Filmik super !!! Gratulacje dla "cameramena" !! Poza tym ciekawa, symetryczna data ( szybko się nie powtórzy!) - TO JAKIŚ ZNAK ale nie wiem jaki - w każdym razie nie wierzę w pecha przynoszonego przez czarnego kota ! 18 02 20 18 Zaraz ....Sam mam czarnego kota.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Kiedyś się bawiłem w filmowania i obróbkę filmu mam program Pinacle Studio oryginał ktoś się pisze . Oddam za Cornelous-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 To ja dorzucę jeszcze co nie co Uzbrajanie i uruchomienie silnika w EXTRA 260 Damiana i troszkę kołowania 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Następnym pięknym modelem który się pojawił na naszym lotnisku jest COSYNIER Samolot rekreacyjny o rozpiętości 2 006 mm Długość 1600 mm Waga bez paliwa 6 040 Waga do lotu - 6 540g Napędzany silnikiem DLE-35RA Śmigło 18x10 Malowanie okolicznościowe z elementami Dywizjonu 303 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Dzisiaj w ramach wzmocnienia pionowych, elaporowych ścianek kadłuba w obrębie mocowania płata ( aby nie "odmaszerował" razem z elaporową ścianką powyżej podłużnic wzmacniających i laminatowego ceownika od drgań i udarów ) Cub-transformers został "naszaszłyczony" bambusowymi prętami na cyjanoakrylu jak na fotkach. Pręty przechodzą na całej wysokości ścianki - zewnętrznie przyłożony pręt pokazuje długość zagłębienia. Po związaniu cyjaka znaczna poprawa sztywności i wytrzymałości kadłuba !! Przy okazji przetestowałem historyczne, zegarmistrzowskie okularki z lupami powiększającymi 2x otrzymane w podarunku od kuzyna Tomka z Kołobrzegu - CZAD !!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Etap końcowy montażu w "Cubie-transformersie" silnika z wyposażeniem i sterowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 No to lecimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Trzymając się "modnej" ostatnio kolorystyki, to ów "Cub-Transformers" powinien być maźnięty na... czerwono A kocina piękna jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Poczekam trochę - tylko pingwiny lubią takie temperatury ..... No i Mike 217 - do sprawdzenia na "pływaniu" STR. 129 ...... BRRRRR ! O Cubach nie słyszałem . Ale wszystko przygotowane, CZEKA NA BARDZIEJ SPRZYJAJĄCĄ AURĘ żebym do drąga nie przymarzł !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamyk Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Andrzej w tych okularach wyglądasz jak ze Związku Niewidomych czy masz tam coś wspólnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WALDENGERD Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Januszek - miejsce Prezesa w tym Związku .... jest zajęte, ale wiceprezesa jest wolne - warunek: takie same okulary Reflektujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Nie mam parcia na te stanowiska , wolę kończyć Cuba na najbliższe loty !! Samolocik złożony, wyważony, gotowy do lotu !! Kompletna waga złożonego, po przeróbkach, wyważonego z całym wyposażeniem bez paliwa - 1540 g , czyli niewiele jak na 0,5 KM Saito ! Teraz tylko trochę cieplej musi się zrobić, odpalimy, sprawdzimy, dotrzemy i mam nadzieję polecimy .... A w międzyczasie coś innego można podłubać !!! Ps. Koledzy "Cubowcy" - ile ważą Wasze "elektryki" z wyposażeniem, malowaniem i baterią , gotowe do lotu - wrzućcie proszę na wagę i napiszcie dla porównania ! Zapomniałem zważyć swojego kompletnego przed przeróbką ... W instrukcji Fun Cuba podają wagę do lotu 1130 g... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi