Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem z silnikiem emax 2812. Po którymś tam locie odkleił się jeden magnes od silnika.

Dodam że przeżył już dwa ładne krety. Jakim klejem mam go wkleić? I czy trzeba jakoś rozbierać silnik?

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem z silnikiem emax 2812. Po którymś tam locie odkleił się jeden magnes od silnika.

Dodam że przeżył już dwa ładne krety. Jakim klejem mam go wkleić? I czy trzeba jakoś rozbierać silnik?

Najprościej na CA, wystarczy przy tak małym silniku.

Uważaj na "polaryzację", czyli biegunowość magnetyczną.

Opublikowano

wklejiłem dziś magnes, silnik działa dobrze więc wszystko jest chyba ok. A mam jeszcze jedno pytanie. Jak szybko daję dążek w górę to silnik nie działa od razu na pełnych obrotach tylko powoli rusza i dopiero po paru sekundach ma pełne obroty. Czy to jest normalne?

Opublikowano

może masz ustawioną opcję startup na "soft" - w specyfikacji masz do wyboru start łagodny, normalny, szybki. Spróbuj przeprogramować tą opcję. Instrukcję do programowania masz na stronce HK którą podałeś

Opublikowano

może masz ustawioną opcję startup na "soft" - w specyfikacji masz do wyboru start łagodny, normalny, szybki. Spróbuj przeprogramować tą opcję. Instrukcję do programowania masz na stronce HK którą podałeś

Witam wszystkich.

Andy, mógłbyś sprecyzować, gdzie dokładnie jest ta instrukcja, nie mogę jej znaleźć, a przydała dy się.

Jurek

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, mam podobny problem. Pytanie moje brzmi jak "rozebrać" silnik aby się dostać do tych magnesów i je przykleić? Muszę go rozkręcić czy co zrobić? Pozdrawiam.

Opublikowano

Od tyłu silnika masz seger i musisz go zdjąć, potem masz podkładkę, też ją zdejmij, a po tym obudowę silnika razem z magnesami zsuniesz z stojana :)

Opublikowano

Ale jak ściągać ten seger? tu nie ma żadnych śrub ani nic z tych rzeczy....przepraszam ale jeżeli chodzi o te sprawy to jestem jakiś lewy....:(

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.